Hasan KARLITAŞ

Kıbrıs’ta, yağan ilk yağmur sonrası, doğanın uyanmasına tanıklık etmek, izahı zor güzel bir duygudur. Adamız, her mevsim başka güzel olsa da, mart ve nisan ayındaki doğanın coşması sonucunda yaptığı sunumları bambaşkadır. Bu adeta rengarenk bir karnavalı andırıyor.

Mart ve nisan aylarında, Yeşilırmak’tan Karpaz’a, gezilecek ve görülecek yerler arasında doğanın sunumu ilk sırada yer alır. Sapsarı Lapsanalar, Akasyalar, mimozalar, papatyalar, Kıbrıs Laleleri, Siklamenler, endemik türler ve orkideler bu eşsiz güzellikteki tabloyu tamamlar.

Çevre dostu yeşil turizm mümkün

Kuzey Kıbrıs’ta, doğanın sesini dinleyerek yürüyüş yapmak, büyük bir ayrıcalıktır.

Kuzey Kıbrıs’ı, çevre dostu turizm modellerinin geliştirildiği, çevre kirliliğinin olmadığı, tüketen değil üreten, küresel ısınmayı önemseyen, temiz enerjiyi savunan, metre kareye kişi başı düşen yeşil alanın tatminkar olduğu ve yeşil dostu bir ülke olarak planlamak, ülkemize ve gelecek nesillere yapılacak en büyük iyiliktir…

‘Çevre Dostu Turizm', hem ekonomik hem de, ekolojik dengeyi önemseyip gelişme sağlar. Ülke kaynaklarının gelecek nesillere dengeli olarak, sürdürülerek aktarılmasını önemser. Turizm ve çevre, ayrılmaz bir ikili olup, kaybedilen çevre, kaybedilecek turizm ve gelecek demektir. Çevre dostu bir turizm gelişimin hedef seçilmesini, ülkemiz turizmini planlı bir şekilde geleceğe taşımanın en önemli yoludur. Temiz bir çevre, turizmin olmazsa olmazıdır.

Mart ayı, doğanın zengin sunumu açısından, Kuzey Kıbrıs'ın en güzel ayıdır.

North Cyprus UK, okuyucuları için Mart 2021’de çektiğim doğa fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

Kuzey Kıbrıs’ın doğal güzellikleri keşfedilmeyi bekliyor. Keşfedin !