Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “esas vergi rekortmeni halktır.” ifadelerini kullanırken, son açıklanan vergi rekortmenleri listesinde, zenginlerin vergi ödemediği ve ödeyenlerin de vergi kaçırdığını gösterdiğini iddia etti. 

Korkmazhan, vergi kaçakçılığı ve kayıt dışı ekonominin ülkeye hizmet ve yatırım gibi süslü sözler ardına gizlendiğini belirtirken, halkın her kalemde vergiler ile yoksullaştığını, zenginlerin ise her kalemde daha da zenginleştiğini ifade etti. 

Sınıflar arasında artık eşitsizlik değil, uçurum bulunduğuna dikkat çeken Korkmazhan, “Servet vergisi yanısıra esas uygulanması gereken ekonomi politikası, çalışanların, yoksulların ve halkın vergi yükünü azaltıp, zenginleri artan oranda vergilendirmektir.” dedi. 

Sol Hareket Abdullah Korkmazhan’ın sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Esas vergi rekortmeni halktır.  

Kıbrıs zenginler için bir vergi cenneti, halk için ise vergi cehennemidir.  

Son açıklanan vergi rekortmenleri listesi, zenginlerin vergi ödemediğini, ödeyenlerin de vergi kaçırdığını göstermektedir.  

Vergi kaçakçılığı ve kayıt dışı ekonomi ülkeye hizmet ve yatırım gibi süslü sözler ardına gizlenmektedir. 

Halk her kalemde vergiler ile yoksullaşırken, zenginler her kalemde daha da zenginleşmektedir. 

Diğer yandan artık sınıflar arasında eşitsizlik değil, uçurum bulunmaktadır.  

Servet vergisi yanısıra esas uygulanması gereken ekonomi politikası, çalışanların, yoksulların ve halkın vergi yükünü azaltıp, zenginleri artan oranda vergilendirmektir.”