Kıbrıs Kadın Sağlığı Araştırma Derneği tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği’nin yardım programı kapsamında finanse ettiği Sivil Büyü tarafından desteklenen Günümüzde Adet Projesi'nin Bilgilendirme Paneli ve Söyleşi etkinliği  5 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirildi. Çalışma, "Adet Yoksulluğu" olarak bilinen, bireylerin adet dönemlerinde ped, tampon gibi hijyen ürünlerine erişiminin kısıtlı olması konusuna; ayrıca, temiz ve güvenli kişisel temizlik kullanım alanlarına ve adet konusunda yeterli bilgiye erişimin kısıtlı olması konusuna eğilmeyi ve bu çerçevede faaliyetler yürütmeyi hedefliyor.

 Girne Gençlik Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen Bilgilendirme Paneli ve Söyleşi etkinliğinde  çeşitli sivil toplum örgütü ve kurum temsilcileri ile bilgi paylaşımı yapılması ve olası işbirliklerinin konuşulması amaçlandı.

 Moderatörlüğü KISAD Asbaşkanı Türkan Fikretler’in yürüttüğü panelde; Op. Dr. Buse Kurtdereli, Adet Dönemi ve Adet Dönemi ile İlişkili Hastalıklar; Avukat Mine Atlı, Okul Müfredatında Cinsiyet ve Cinsellik Üzerine Eğitim; Uzman Fizyoterapist Münevver Özakalın, Adet Döneminde Fizyoterapi ve Psikosomatik Etkiler; Uzman Psikolog Refika İnce, Çocuklara Adet Konusu ile İlgili Yaklaşım; Doç. Dr. Kerem Teralı, Adet ile İlgili Bozukluklar ve İlaç Tedavileri; Burcu Okur, Mülteci Kadınların Adet Dönemlerinde Yaşadıkları Zorluklar konularındaki konuşmaları ile yer aldılar. Konuşmaları, katılımcıların soru ve yorumları takip etti. Etkinlik, panelistlere teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.