Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı ve Vakıflar İdaresi işbirliğinde Ağırdağ’da düzenlenen sosyal amaçlı bir etkinliğe katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Ağırdağ’ın güzel insanları ile bayram öncesi, Kadir Gecesi’nin gerçekleşeceği bir günde bir araya gelerek onların sorunlarını dinlemekten duyduğu mutluluğu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Halkı’nın barış ve huzur içinde yaşayarak refah ve esenliğinin daim olmasının en büyük hedef olduğunun altını çizdi.

Toplumsal mücadele yıllarında, Kıbrıs Türkü’nün verdiği özveriye dikkat çekerek devlete sahip çıkılmasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Barış, huzur ve güvenliğimiz, devletimiz çok önemlidir” dedi.

Cenevre’de, Türkiye Cumhuriyeti tarafından da desteklenen, egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devletin işbirliğine dayalı bir çözüm modelini masaya koyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin, asla azınlık durumuna düşmeyeceğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, KKTC’ye sahip çıkılmasının Kıbrıs Türk Halkı’nın refah ve güvenliğinin teminatı olduğunu söyledi.

“GERÇEKLER, GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI…”

Kıbrıs’ın gerçeklerini göz önünde bulundurmanın gerekliliğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, 60 yıldır Kıbrıs’ta iki devlet olduğunu; Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Rum devletine dönüştüğünü ifade ederek “KKTC devletinin varlığını tüm dünyaya anlatmaya devam edeceğiz” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devletinin varlığı kararlılıkla anlatıldıkça, dünyanın KKTC devletinin varlığını ve Kıbrıs’ta gerçekleri anlamaya başladığını gözlemlediğini kaydetti.

“KIRGINLIK VE DARGINLIKLAR GERİDE KALSIN”

Pandemi koşullarında kutlanacak Ramazan Bayramı’nda halk sağlığının korunmasının önemine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Tedbirli olarak bu salgın günlerini aşmaya çalışalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim. Herkese, sağlık, barış ve huzur içinde bir bayram hazırlığı diliyorum. Şimdiden herkesin bayramını kutluyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bayramda tüm dargınlık ve küskünlüklerin son bularak, insanların birbirlerine nezaket, saygı ve sevgi dolu olmasını temenni etti.

“PANDEMİYLE MÜCADELEDE ÇOK İYİ DURUMDAYIZ”

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de vakaların azaldığını, lakin virüsün ne zaman ve nereden geleceğinin belli olmadığının altını çizdi.

KKTC’nin pandemiyle mücadelede dünya ülkeleri arasında çok iyi durumda olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan olarak görev yaptığı günden bugüne salgınla mücadelenin çok iyi yönetildiğini belirterek “Ülkemizin değerini bilelim” dedi.