Başbakanlık Eski Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu, sosyal meda hesabından “KEŞKE 2013'TEKİ GEÇİŞ HÜKÜMETİNİ ÖRNEK ALSAYDILAR” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

KEŞKE 2013'TEKİ GEÇİŞ HÜKÜMETİNİ ÖRNEK ALSAYDILAR.....

-1 tek atama olmadı,

-kamu vijdanını yaralayan her konuda adım atıldı,

-hiç bir terfi yükselme yapılmadı

-istihdam yapılmadı

-peşkeş çekilen araziler iptal edildi

-haksız vatandaşlıklar iptal edildi.

Ve özet olarak;

1. İthalat ve İhracatta işleri zorlaştıran, maliyeti artıran, iş gücü ve zaman kaybına yol açan prosedürleri değiştirildi. İşlemler kolaylaştırıldı.

2. AB Kuzey ofisine diplomatik statü kazandırıldı.

3. Yabancıların yıllardır bekleyen tapu işlemlerini Bakanlar Kurulundan geçirerek, hem onlara hem devlet kasasına katkıda bulunuldu.

4. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde RHA’ların kullanımını kısıtladık. Bakanlıkların bakanlık bütçesinden düğün, cenaze, vb. gibi yerlere çiçek çelenk gönderilmesi kaldırıldı. İzaz ikramlar minimize edildi.

5. Topluma yakışır bir ulusal müze kazandırılması için Vakıflar Genel İdaresi ile çalışmalar yapıldı. (Sonuçları daha sonra alındı)

6. Maliye Bakanlığı şeffaflık bağlamında “Maliye’nin Seyir Defteri” adlı sayfasını halka açarak Bakanlık web sayfasında gelir ve gider kalemlerini halkın hizmetine sundu. Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nu toplayarak kararlar üretildi. Bakanlar Kurulu’na getirilen her önergenin, mali değerlendirmesi şartı koşuldu ve düzenleme yapıldı.

7. Akıncılar’a yeni bir yol yapılması ile ilgili karar üretildi. Yeni yolla birlikte Lefkoşa, Akıncılar arası mesafe yarı yarıya azaldı.

8. Yabancı işçilerin çalışma koşullarında düzeltmeler yapıldı.

9. Trafiği tek bir çatı altında topladık. Özellikle motor kazalarının sıklıkla yaşandığı ülkemizde, motor ehliyet alımları için yeni düzenlemeler yapıldı.

10. Teknecik elektrik santralinin bacasından havanın kirletilmesinin önüne geçmek için, aldığımız görüşler doğrultusunda akaryakıtın daha kaliteli hale geçirilmesi için karar üretildi.(kükürt oranı düşürüldü)

11. Tarımda kullanılan zirai ilaçların reçeteyle satılması için gerekli yeni tüzüğü bakanlar kurulundan geçirildi. Bu ilaçların kontrolsüz kullanımının yarattığı kötü sonuçları hepimiz biliyoruz.

12. Devlet laboratuarına, hem petrol ürünleri analizini hem de sentetik cannabis türlerinin analizini yapan toplum sağlığı için gerekli cihazlar alındı.

13. Gıda Güvenliği Yasası için çalışma yapacak gıda güvenliği otoritesi oluşturuldu. Bu otoriteye sadece devletten değil, sivil toplum üyelerinden de temsilciler katıldı.

14. Yaşlı kronik hastalığı olan sigortalı hastalarımızın ilaç alımlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapıldı. Onların yaşam kalitesinde bir nebze olsun iyileştirme yapıldı.

15. Otuzdan fazla yasa dışı olduğunu tespit ettiğimiz dosyayı savcılığa gönderildi.

16. Yeni bir petrol dolum tesisi için geçmiş hükümet tarafından verilen ve sahillerimizi kirletmesi söz konusu olan tesisin izni iptal edildi....

Ve halk uzun yıllar sonra UMUTLANDI....Bakanlar kurulunun kara Çarşamba olarak adlandırılan toplantıları halk tarafından umutla ve sevinçle beklenmeye başlandı...

NOT: Daha anlatacağım çok şey var.....