Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), daha fazla kayıp kişinin yerini tespit etmek, kazı yapmak ve kimliklendirmek amacıyla Nisan ayı boyunca faaliyetlerine devam etti.

KŞK, Bellapais'taki bir kazı alanında ek insan kalıntılarını ortaya çıkardı. Bu kazı çalışmaları, bu yerde bulunan tahmini kişi sayısını üçe, 2021 yılında adanın dört bir yanında kazılardan çıkarılan toplam kişi sayısını altıya çıkarıyor. Kazılar Kıbrıs genelinde yedi alanda devam ediyor.

KŞK, Ocak ve Şubat aylarında Koronavirüs ile ilgili hareket kısıtlamaları nedeniyle 41 iş günü kaybetmesine rağmen Ocak 2021'den bu yana 12 kayıp kişi tespit etti. Komitenin Antropoloji Laboratuvarı'ndaki çalışmalar 2021 Mart ayı başında yeniden başladı.

KŞK’ya bugün, bir yıldır yürürlükte olan Koronavirüs ile ilgili erişim kısıtlamalarının kuzeydeki 10 askeri bölgede kaldırıldığı bilgisi verildi. Komite, kısa süre içinde bu yerlerde de kazı yapmak için hazırlık yapıyor.

KŞK kayıp bir şahısla ilgili bilgisi olan kişilerin 181 numaralı telefon hattını arayarak anonim olarak bilgi verebileceklerini bir kez daha hatırlatmak istiyor.