Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, yeni Lefke-Güzelyurt Anayolunu trafiğe açıldığını ifade ederek, yol güvenliği ile ilgili gerekenlerin yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Güzelyurt ve Lefke’nin artık daha yakın olduğuna vurgu yapan Karlıtaş, bundan sonraki hedefin, LAÜ bağlantısı ve halk arasında Flamingo yolu olarak bilinen 1 Mayıs Caddesi ile Gemikonağı'ndaki yükü hafifletip, Yeşilırmak köyüne kadar güzel bir akış yaratmak olması gerektiğini dile getirdi.

İşte Karlıtaş’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Bugün Lefke'den, Güzelyurt'a dönerken ilk kez yeni yolu kullandım. Yapımına 2013 senesinde başlanan ve "Bitmeyen Yol" olarak nam salan yol galiba dokuzuncu senede bitti. Dokuz 15 Kasım, dokuz 20 Temmuz da açılacak denen yol, çok yakında açılacak. Yol güvenliği ile ilgili gereken her şey yapılmalı. Son dönemde, özellikle Resmiye hanımın yol üzerindeki engellerin kaldırılması için Lefke Sivil toplum örgütleri ile yürüttüğü çalışma, ilerleme adına olumlu bir çalışma oldu. Güzelyurt-Lefke arası artık daha yakın. Bundan sonraki hedef, LAÜ bağlantısı ve halk arasında Flamingo yolu olarak bilinen 1 Mayıs Caddesi ile Gemikonağı'ndaki yükü hafifletip, Yeşilırmak köyüne kadar güzel bir akış yaratmak olmalı...”

Fotoğraf: Gadara Medya