Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, ülkemizin yıllardır plansızlıktan ve geleceği düşünmeden alınan günübirlik kararlardan çok çektiğini söyledi.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Karlıtaş, “Gelecek için, plânlı yaşam mı? Plansız, çarpık büyüyen, guduru bir yaşam mı?” diye sordu.

“Başka Kıbrıs Yok” diyen Hasan Karlıtaş, ülkemizi geleceğini ve gelecek nesilleri düşünerek, sürdürülebilir planlı yaşam ve imar planı üzerine kurmamız gerektiğinin altını çizdi.

İşte Hasan Karlıtaş’ın ilgili paylaşımının tam metni:

Başka Kıbrıs Yok

“Gelecek için, plânlı yaşam mı ? Plansız, çarpık büyüyen, guduru bir yaşam mı ? Ülkemiz, yıllardır plansızlıktan ve geleceği düşünmeden alınan günübirlik kararlardan çok çekti. Bu yüzden, ülkemizin geleceğini, gelecek nesileri düşünerek, sürdürülebilir planlı yaşam ve imar planı üzerine kurmalıyız. Çünkü BAŞKA KIBRIS YOK ! Ülkelerin gelişmesi, altyapısız, çok katlı, çarpık binalarla ölçülemez. Sağıklı gelişme, yeşili, doğanın çeşitliliğini, dokuyu, nefes almayı, huzuru, kültürü, geleceğe taşımaktır... Sistemi veya sistemsizligi yaratıp, görev değil geçici makam peşinde koşanlardan bir beklenti olmasa da, bu bir temenni...”