Doğa ve deniz tutkunlarının merakla beklediği Boat Show Kamp ve Karavan Fuarı, Marinturk İstanbul City Port’ta 18-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hem ekonomik hem de lüks sınıfta yer alan pek çok tekne, yat ve karavan fuarda görücüye çıkmaya hazırlanırken, önceki yıllara oranla yat ihracatında yaşanan yüzde 279.6 ve karavan satışlarında yaşanan yüzde 400'lük artışın, fuara olan ilgiye de yansıması bekleniyor.

Pandeminin başlamasıyla birlikte tatilseverler rotalarını teknelere ve karavanlara çevirdi. Karavan üreticileri, gelen siparişlere yetişmekte zorlanırken, motokaravanların üretim süresi 65 güne, çekme karavanların yapım süresi ise 25 güne kadar düşürüldü. Biz de sektörü ve bu yılki fuarda bizleri nelerin beklediğini, Anadolu Expo Kurucu Ortağı Cem Aydın ile konuştuk.

Pandemi hayatlarımızı değiştirdiği gibi tatil anlayışlarımızda da köklü değişiklikler yaptı. Fuarda hem deniz hem kara tutkunları için bolca seçenek sunuyorsunuz. 18 Eylül’de başlayacak olan fuarla ilgili beklentiniz nasıl?

Pandemi, her alanda olduğu gibi tüm dünyada tatil anlayışında da değişikliklere sebep oldu. Kapalı mekanlarda olmak yerine açık alanda olmak, havuz başında olmak yerine denizde olmak daha fazla öne çıktı. Geçen yaz, tekne satışları ve kiralamaları rekor kırdı. Marmara Boat Show olarak biz de bu yıl, Boat Show’u bu değişimi ve ihtiyaçları dikkate alarak Kamp Karavan Fuarı ile birleştirdik.

80 KARAVAN KIYIDA, 118 TEKNE DENİZDE GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Fuar, Anadolu Expo Fuarcılık tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği izniyle 18 – 26 Eylül 2021 tarihlerinde Marinturk İstanbul City Port ev sahipliğinde deniz üzerinde yapılacak. Pandemi dönemiyle birlikte izole tatilin gözdesi olan, ihracatını 3’e katlayan gemi ve yat sektörü ile satış rekorları kıran karavan sektörü, Türkiye’de ilk kez 2’inci Marmara Boat Show Denizcilik, Tekne, Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı'nda buluşacak.

18 Eylül’de Marintürk İstanbul City Port Pendik Marina’nın ev sahipliği yapacağı fuarda, fiyatları 65 bin TL ila 60 milyon TL arasında değişen 118 tekne deniz üzerinde sergilenirken, fiyatları 70 bin TL ila 2 milyon TL arasında değişen 80 karavan kıyıda doğa ve deniz tutkunları için görücüye çıkacak.

Pandemi koşullarında güvenliğin öne çıktığı tekne ve karavan teknolojilerinin ilk kez tanıtılacağı 2. Marmara Boat Show’da çadır, kamp malzemeleri ve tekne aksesuarları da yer alıyor.

MOTOKRAVANLAR FUARIN GÖZDESİ OLACAK

Bu sene fuarda ziyaretçileri ne gibi yenilikler bekliyor?

Fuarda, her bütçeye ve her ihtiyaca uygun hem tekne, yat hem de karavan seçenekleri bir arada olacak. Deniz tutkunları için 37 yeni tekne ilk kez Türkiye lansmanını Marmara 2. Boat Show’da yapacak. Teknolojik olarak pandemi koşullarına göre hazırlanan 24 yeni karavan tasarımı da fuarda ilk kez görülecek.

Bu yıl Boat Show’a yerli üreticiler yüzde 100 yerli üretim 55 tekne ile çıkarma yapacak. Hem motor yat hem yelkenli özelliği olan ve yakıt tasarrufu ile öne çıkan katamaranlar, çift gövdeli yazlık ev genişliği ve konforuyla fuarın gözdeleri arasında yer alıyor. Pandemi sonrası yazlık yerine tercih edilmeye başlayan motokaravanlar da hem yerli üretim yeni modeller hem de gelişmiş yeni teknolojileriyle doğa ve deniz tutkunları için pek çok seçenek sunacak.