Lefkoşa’da Kermiya Bölgesi’nde faaliyet gösteren “Çipet Pet Shop” isimli işyerinin giriş kapısında bulunan yüksek kapı çerçevesi büyük tehlike yaratıyor.

Söz konusu işletmeye giden vatandaşlar, dükkâna hem giriş de hem de çıkış da kapı altlığına takılıp yaralanma tehlikesi yaşıyor. Birçok vatandaş da söz konusu kapı altlığına takılıp yaralanıyor.

Cezaroğlu: ‘Girerken görmedin mi?’ dediler

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan gazetemiz sahibi Zorlu Cezaroğlu, bugün söz konusu işletmeye Royal Canin marka kedi maması almak için gittiğini, işletmenin Avrupa markası ürünler satmasına rağmen müşteri güvenliği açısından Avrupa’nın oldukça gerisinde olduğunu söyledi.

Kedileri için mama alışverişi yaptıktan sonra işyerinin ana kapısının altında bulunan engele takılarak 1 buçuk metre ileriye kaldırımın dışına yol üzerine düştüğünü anlatan Cezaroğlu, işletme sahiplerinin de hiçbir şey olmamış gibi hareket ettiklerini, kendisine yoldan geçen vatandaşların yardım etmesiyle düştüğü yerden kalktığını kaydetti.

Zorlu Cezaroğlu işletme sahiplerine “bu engel burada ne arıyor?” diye sorduğunda aldığı yanıt karşısında çok şaşırdığını, işetme sahiplerinin kendisine “girerken görmedin?” dediğini ifade etti.

Belediyeye de görev düşüyor

İşletme sahiplerinden söz konusu tehlikeli alt yükseklik için uyarı levhası konulması gerektiğini söylediğini anlatan Cezaroğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

Bunu söylediğim de aval aval yüzüme baktılar. Cevap bile vermediler. Neyse ben soluğu hastane acil servisine aldım. Sağ dizimde yara ve berelenme tespit edildi. Ucuz atlattım.

Belediyelerin iş yerlerini kontrol edip bu tür müşteri engellerini ortadan kaldırmak için görev yapması gerekiyor. Bu aynı zamanda başta Lefkoşa Türk Belediyesi olmak üzere diğer belediyelere de bir uyarıdır. Gidip görsünler ve müşterileri dükkân girişinde yer alan tuzaktan kurtarsınlar”.