KKTC’nin kurulmasında katkısı bulunan, eski bakan, milletvekili, gazeteci, yazar,BRT’nin eski müdürlerinden İsmet Kotak 10’uncu ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Pandemi nedeniyle mütevazi olarak gerçekleştirilen anma etkinliğine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Tatar, anma etkinliğindeki konuşmasında Kotak’ınmilliyetçi, vatanperver ve zeki bir insan olduğunu ifade ederek ona büyük bir vefa borcu olduğunu söyledi.

Varoluş mücadelesinde yer alan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasında katkısı bulunan, eski bakan, milletvekili, gazeteci, yazar, BRTK eski müdürlerinden İsmet Kotak, ölümünün 10’uncu yıldönümünde anıldı.

Kotak’ı anma etkinliği, Covid-19 salgını nedeniyle mütevazi olarak gerçekleştirildi.

Anma etkinliğine Cumhurbaşkanı Tatar da katıldı.

Tatar, Kotak’ın milliyetçi, vatanperver ve zeki bir insan olduğunu ifade ederek ona büyük bir vefa borcu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının ardından ailesi ve sevenleri Kotak’ın kabri başında dualar okudu.

Kotak ailesi adına yazılı açıklama yapan oğlu Serhat Kotak, “Hem oğlu hem de bir KKTC vatandaşı olarak, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde O’nu özlemle arıyorum. O’nun liderliğini, devlet ve insan sevgisini, karşılaştığı her soruna pratik çözümler üretişini, böyle günlerde çok özlüyoruz” dedi.

İsmet Kotak’ın ülke ve halk için yaptıkları ve fikirleri ile yaşıyor ve yaşayacak olduğunu belirten Serhat Kotak, “Lütfen aşı olun, maske-mesafe-hijyen kurallarına uyun, kendinizi ve sevdiklerinizi koruyun” ifadelerini kullandı.