Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, 2021-2022 yükseköğrenim yılının planlanmasına yönelik, üniversite rektörleri ve YÖDAK ile değerlendirme toplantısı düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, Başbakan Ersan Saner, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, YÖDAK (Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, YÖDAK üyeleri ve üniversite rektörleri katıldı. 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, geçen aylarda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç ve ekibiyle yaptıkları görüşmelerde, geçen dönemlerde yükseköğretimde yaşanan sıkıntıların ifade edildiğini kaydederek, birçok sıkıntının gelecek dönem için çözüldüğünü, kalanların ise gelecek haftalarda YÖK ekibinin adaya gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde çalışılacağını söyledi. 

Geçen yıl özel yetenekle öğrenci alımı konusunda problem yaşandığını hatırlatan Amcaoğlu, bu yıl merkezi yerleştirme yerine, üniversitelerin YÖK’ün belirlediği kuralları çerçevesinde özel yetenekle öğrenci alabileceğini duyurdu. 

Sağlık fakültelerindeki yeni programlara da YÖK tarafından onay verilmediğine dair sıkıntıların ileriki günlerde görüşüleceğini aktaran Amcaoğlu, yakın zamanda çıkacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu açıklanacağını, bu bağlamda KKTC üniversitelerine destek talep ettiklerini, ayrıca, YÖK’ün tanıtımlarını gerçekleştirdiği “Study in Turkey” portalında da KKTC üniversitelerine yer verilmesini istediklerini kaydetti. 

Amcaoğlu, son olarak, uluslararası öğrencilerin yaşadığı vize problemlerine de değinerek, “Vize sorunlarının çözülmesi için önemli adımlar attık. Çalışmalar tamamlanma aşamasında. Öğrenciler artık elçilik kapılarında beklemeyecek. İşlemler elektronik ortamda gerçekleşecek” dedi.