İskele Türk Maarif Koleji, birçok başarılı projeye imza atan ERBATU İnşaat kalitesiyle inşa ediliyor

Kuzey Kıbrıs’ta yap-sat inşaatların yanında, kamuya ait binaların inşaatlarını da başarılı bir şekilde tamamlayıp büyük güven kazanan Erbatu İnşaat Şirketi’nin, İskele Türk Maarif Koleji bina inşaatı ihalesini kazanması büyük sevinç yarattı.

Kalitesi ve kusursuz işleriyle hem Kuzey Kıbrıs’ta hem de özellikle İngiltere’de olmak üzere yurt dışında da büyük üne sahip olan Erbatu İnşaat, İskele Türk Maarif Koleji’nin inşasını eksiksiz olarak 7 ayda tamamlayacak ve şubat ayında okulun toplumun hizmetine sunulmasını sağlayacak.

Kurulduğu günden bu yana “Doğruluk, dürüstlük ve güven” sloganıyla hareket eden ve tüm çalışmalarını bu sloganı birebir uygulayarak devam eden Erbatu İnşaat’ın direktörü Ramazan Karataş, “Her insanın okul inşa ederken manevi huzur hisseder. Çünkü topluma faydalı bir iş yapıyorsun. Benim için her zaman okul gibi hastane gibi binaların inşaatını yapmak çok ayrı sevindirici bir durumdur” dedi.

Karataş: İhaleye katılırken gücümüze güveniyorduk

Konuyla ilgili gazetemiz NORTH CYPRUS UK’in sorularını yanıtlayan Erbatu İnşaat Direktörü Ramazan Karataş, ihalesine katılımın baya yüksek olduğu İskele Türk Maarif Koleji binası inşaatını kazandıklarını söyledi.

Yaklaşık 20 şirketin bu ihaleye katıldığını ve 10 şirketin ilk aşamada geçerli not alarak 2’nci aşamaya kaldığını belirten Karataş, bu 10 şirket içerisinde Erbatu İnşaat’ın da yer aldığını kaydetti.

İhaleye katılırken güçlerine güvendiklerini aktaran Karataş, ihalenin 2‘nci sürecinde, her şirketin geçmişte tamamladığı projeler, karlılık oranları ve teknik ekiplerinin bulunup bulunmadığı gibi özelliklerinin önemli olduğunu, şirketlerinin de en yüksek puanı alarak 2 puan farkla ihaleyi kazandığını bildirdi.

Ramazan Karataş, genelde birçok ihale sürecinde itirazların yaşandığını, Erbatu olarak her işlerini yasal ve usulüne uygun olarak yaptıkları için bu ihalede herhangi bir itiraz yaşanmadığını dile getirdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun çağrısıyla 8 Temmuz Çarşamba günü toplanarak gerekli imzayı attıklarını belirten Karataş, imza töreninde gerekli finansmanı sağlayacak olan Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter ve EVKAF yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığını söyledi.

“Doğruluk, dürüstlük ve güven”

İlgili şartnameyi bire bir uygulayarak okul binasını 7 ay içerisinde teslim edeceklerini taahhüt ettiklerini ifade eden Ramazan Karataş, gerekli ön çalışmaları başlattıklarını, daha önce de okul inşaatları yaptıklarını, tecrübelerine güvendiklerini kaydetti.

Okul inşaatı yaparken manevi huzur hissettiklerini belirten Erbatu İnşaat Direktörü Ramazan Karataş şöyle devam etti:

“İnsan okul yaparken manevi huzur hissediyor. Tüm topluma faydalı bir iş yapıyorsunuz. Okul inşaatı gibi çalışmalar insanı oldukça sevindiren çalışmalardır. Benim için okul ve hastane gibi binaların inşaatını yapmak çok ayrı sevindirici bir durumdur. Kısmet oldu biz aldık. Çok mutluyuz. İhaleye katılan diğer şirketler arasında çok değerli isimler vardı. Onlardan biri de alsa başarılı bir şekilde bu işi tamamlardı. Ama kısmet biz kazandık. Biz şirket olarak daha önce Geçitkale’de okul yaptık. Gönyeli’de polis okulu inşa ettik. Hepsini de gününde eksiksiz olarak teslim ettik. Bu okulumuzu da şartnamede yer aldığı gibi 7 ay sonra şubat ayında tamamlayacağız. Tüm imkanlarımızı kullanacağız. Eksiksiz bir okul inşa edeceğiz”.

Bunların yanında yap-sat projelerimiz hız kesmeden yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Karataş, “Bizde durmak yok, yola devam” diye konuştu.

İş hayatına atıldığından bu yana hep “Doğruluk, Dürüstlük ve Güven” sloganını kullandığını ve bu sloganı da eksiksiz olarak uyguladığını aktaran Ramazan Karataş, “benim hayatımın da şirketimin de ana sloganı budur. Bu sloganı küçükken de söyledik. Gelişirken de söyledik. Gelecekte de söyleyeceğiz. Bu bizim değişmezimizdir” diyerek sözlerine son verdi.