İş Kadınları Derneği'nin Telsim'in ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği 2022 Yılının Kadın Girişimcileri Ödül Töreni, ConcordeTower Lefkoşa’da gerçekleştirildi.
Bu yıl 11’incisi düzenlenen "Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni" için ülkenin başarılı kadın girişimcileri, jüri tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendirildi ve beş farklı kategoride beş girişimci kadın ödüle layık görüldü. 
Yılın Kadın Girişimcisi ödülünü Emine Özbayrak alırken, Yılın Sanayiye Destek Veren Kadın Girişimcisi ödülünü Aslıhan Taylan, Yılın İlham Veren Kadın Girişimcisi ödülünü Nisa İmamoğlu, İş Kadınları Derneği Onur Ödülünü Fisun Cin Aroğlu ve Telsim Özel Ödülü'nü Sıla Eziç ve Hazal Eziç aldı.
Ödül törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bazı bakanlar, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve çok sayıda siyasetçi, belediye başkanları, yabancı misyon şefleri ve davetliler katıldı.
Törende konuşan İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir, 2007 yılında kurulan İş Kadınları Derneği’nin kadınların iş dünyasındaki toplumdaki yerini hak ettikleri yere ulaştırmayı, ülke ekonomisindeki katkılarını artırmayı ve kadın girişimcilere yürütmekte oldukları faaliyetlerde destek olmayı kendisine misyon edindiğini söyledi. 
Dernek olarak 15 yılda pek çok ilke imza attıklarını belirten Candemir, yüzlerce kadının hayatını değiştiren projeler gerçekleştirdiklerini belirtti.
Gecenin ana sponsoru Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz de Telsim olarak kadının ve kadın girişimciliğinin ön planda tutulduğu projede yer almaktan onur duyduklarını ifade ederek, özellikle kadınlara yönelik projeleriyle kadınların ekonomik ve sosyal açıdan topluma katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak kadın girişimcilerin tümüne teşvik programı içerisinde yer verdiklerini belirterek toplumun daha ileriye gidebilmesi için yapılan aktivitelere sonuna kadar destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

 Sağlık Bakanı İzlem GürçağAltuğra da kadınların iş yaşamında aktif olduğu ülkelerde o ülkenin başarı oranının da yüksek olduğuna dikkati çekti ve “Bizler de kendi ülkemizde, KKTC’de kadınlarımızı ve girişimcilerimizi ne kadar çok cesaretlendirirsek, ne kadar çok sahip çıkarsak ülkemizin ekonomisine de o denli katkı sağlamış oluruz, o denli ülkenin kalkınmasına katkı sağlamış oluruz” dedi. 

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu da KKTC’de yaşayan ve belki de yüz yıla yakın mücadele veren kadınların artık iş hayatında da özellikle pandemiden sonra sıkışan ekonomide öneminin daha fazla ortaya çıktığını belirterek kadın girişimcilerin sayısının artmasının önemine işaret etti.