CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, Meclis Genel Kurulu'nda  “Hükümetin Covid-19 Pandemi Yönetimindeki Eksiklikleri ve Yanlışları” başlıklı konuşma yaptı. 
Pandemide bir yılın geride kaldığını belirten İncirli, ülkede sağlık krizi  yanında, ekonomik ve sosyal krizin yol açtığı yoksulluk salgınıyla da karşı karşıya olunduğunu belirtti. 
Ülkede gençler ve kadınlarda işsizliğin ciddi şekilde arttığını dile getiren İncirli, buna dikkat edilmezse yıkımın boyutlarının artacağını ifade etti. 
Ülkelerin sağlık krizinde önemli enstrümanları olduğunu, bunların başında da testlerin geldiğini ifade eden İncirli, hızlı antijen testleri konusunda daha önce yaptıkları uyarılara işaret etti. 
“HIZLI ANTİJEN TESTLERİ OLMAKSIZIN AÇILMA DOĞRU ŞEKİLDE YÖNETİLEMEZ”
Hızlı antijen testleri olmaksızın açılmanın doğru şekilde yönetilemeyeceğini anlatan İncirli, gelen antijen testlerinin neden hala kullanılmaya başlanmadığını sordu.
Aşılama konusunda gerekli adımların atılmadığını dile getiren İncirli, 55 yaş üzerindekiler ve kronik hastalara bu aşıların yapılmasının insanları hayatta tutacağını anlattı. 
Uzun süredir ülkede yeni aşılama yapılmadığını ve bunun büyük bir sorun olduğunu kaydeden incirli, bir an önce yeni aşılamaya başlanması, bunun için de ülkeye aşı getirtilmesi gerektiğini belirtti. 
Sağlık çalışanlarına kuru bir teşekkürün yeterli olmadığını kaydeden İncirli, bu insanların bir yıl evlerine gitmeden, izin almadan, büyük bir riskle, çocuklarını yakınlarını görmeden çalışmaya devam ettiğini dile getirdi. 
Hükümetin 7 aydır ek mesai de almayan bu çalışanlara, nöbete kaldıklarında bir tabak yemeği fazla gördüğünü dile getiren İncirli, zaten yemek yemeye vakti olmayan bu insanların yemek hazırlamasının mümkün olmadığını anlattı. 
Böyle bir hatanın kabul edilemez olduğunu, tüm toplumun moralini bozduğunu kaydeden İncirli, topluma, bu pandeminin içinde bize hizmet veren doktora hemşireye verecek bir kap yemeğimiz yoktur mesajı verildiğini söyledi. 
Doktorların neredeyse yarısının güvencesiz şekilde çalıştığını, hemşirelerin mevsimlik işçi statüsünde, laboratuardakilerin bir kısmının da gönüllü çalıştırıldığını dile getiren İncirli, kendi hükümetleri döneminde hazırlanan teşkilat yasalarının geçmesini beklediklerini dile getirdi. 
Pandemi döneminde gençlerin ruh sağlıklarını korumak için gerekli çalışmaların yapılmadığını ifade eden İncirli, bu konuya önem verilmesini istedi.