North Cyprus UK- Ahmet İLKTAÇ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, Kuzey Kıbrıs TV’de yayınlanan İsmet Özgüren’in sunduğu “Pusula” isimli programa katıldı.

İsmet Özgüren’in sorularını yanıtlayan Sıla Usar İncirli, siyasette ilkelerin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Ersin Tatar’ın cesaret gösteremeyerek Başbakanlık vekaleti görevini bir vekile vermediğini belirten İncirli, kendilerine göre bu hareketin doğru olmadığını ve bu kararın ülkeye de hukuka da zarar verdiğini açıkladı.

Ortada sadece işgüder bir hükümet olduğuna vurgu yapan Sıla Usar İncirli, ancak buna rağmen bu hükümetin üst düzey yönetici atamaları ve istihdamlar yaptığını bildirdi. Sıla Usar İncirli, bunun şuandaki hükümetin yani UBP ve HP’nin hukuk tanımazlığı olduğunu dile getirdi. Yaşananların kabul edilebilir olmadığını ve ülkenin adalet duygusuna ciddi zararlar verdiğini işaret eden İncirli, ülkede her şeyin kötü gittiğinde durumlarda toplumun içinde CTP umudu olduğunu söyledi.

Sıla Usar İncirli, insanların ülkenin kötü gittiği durumlarda CTP gelecek ve sorunların önüne çıkacak ve dur diyecek dediğini düşündüğünü ifade etti. Bunun kendileri için mutluluk verici olduğunu aktaran İncirli, ancak halkın son genel seçimde 50 sandalyeli parlamentoda CTP’ye sadece 12 sandalye verdiğini, bu nedenle CTP’nin de yapabileceklerinin sınırlı olduğunu işaret etti.

Tüm sorunların başı HP’nin UBP ile kurduğu koalisyondur

Sıla Usar İncirli konuşması sırasında Halkın Partisi’ne de ağır eleştiriler getirirken, sudan sebeplerle 4’lü koalisyon hükümetini bozanın HP olduğunu, kahve dahi içmeyiz dedikleri partiyle hükümet kuranın yine HP olduğunu belirtti.

Tüm sorunların başında HP’nin UBP ile birlikte kurduğu koalisyon olduğuna vurgu yapan İncirli, CTP’nin toplum yararı için her zaman üzerine düşen görevi yerine getireceğini ve bir hükümet teklifi gelmesi halinde gerekli kararı partinin yetkili organlarının vereceğini dile getirdi.

Sıla Usar İncirli, ancak krizin esas sorumlusu olan HP ve UBP’nin önce bir tutum belirlemesi gerektiğini aktardı.

Konuşmasında Kıbrıs Türk halkına çağrı da yapan İncirli, halkın istediklerinin yapılabilmesi için CTP’nin güçlü bir aritmetikle Meclis’te yer almasının sağlanması gerektiğini bildirdi.