NORTH CYPRUS UK- AHMET İLKTAÇ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, ‘Yeni normal’i yanlış anlayan, virüsün doğasına hükmedebileceğini zanneden tuhaf bir yönetim ile karşı karşıya olduğumuzu belirtti.

Kişisel sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İncirli, üç günlüğüne elen kişilere karantinasız, dört günlüğüne gelenlere 7 gün karantina sonrası giriş kararının bilimsel ve rasyonel dayanağı olmadığını bildirdi ve kararın keyfi ve tutarsız olduğunu dile getirdi.

“GÖREVİNİ YAPMAYAN HÜKÜMET YEREL BULAŞIN YAYILMASINI ÖNLEYEMEDİ”

“‘Yeni normal’i yanlış anlayan, virüsün doğasına hükmedebileceğini zanneden tuhaf bir yönetim ile karşı karşıyayız.

Yeni normalin gereklerini (pandemi hastanesi yapma, yaşamın her alanında sosyal mesafenin korunması, pcr sonuçları çıkana kadar kişilerin izole kalmasını sağlama, ev karantinasını denetleme vb) yerine getiremeyen hükümet yerel bulaşın yayılmasını önleyemedi. Gerek mecliste gerek basında haftalar önce yaptığımız uyarıları bugün dikkate almaya karar verdiler ancak çıkan karar bilimsel dayanaktan ve gerçeklerden yoksun. Karara göre virüs ülkeye üç günlüğüne gelen bir kişideyse bulaşmayacak, dört ve daha fazla süre kalacak birindeyse bulaşabilecek. Kararı alanların beklentisi bu yönde. Elbette mümkün değil, bilimsel dayanağı da yok. Virüs varsa bulaş riski vardır. Üç günlüğüne gelen kişilere karantinasız, dört günlüğüne gelenlere 7 gün karantina sonrası giriş kararının ne bilimsel ne de rasyonel bir dayanağı vardır. Karar keyfi ve tutarsızdır. Ülkede kalış süresine bakılmaksızın virüs taşıma riski yüksek ülkelerden geliniyorsa karantina istisnasız olarak uygulanmalıdır.”