North Cyprus UK- Özel Haber

Başbakan’ın dün “Sunat Atun’un görevden alınması” talebi ile UBP-DP-YDP 3’lü koalisyon hükümetinin istifasını değerlendiren Tatar, hükümetin istifa etmesi yönünde bir karar aldığı öğrenildi. Tatar'ın gün içerisinde Başbakan Faiz sucuoğlu'nu Saray'a davet edip kararını açıklaması bekleniyor.

Ülkede akaryakıttan tüp gaza, elektrikten temel gıda maddelerine kadar hemen her şeye yapılan zamların altında ezilen halk, iş yapamaz, üretemez duruma gelen kamu ve özeldeki tüm sektörler, yaşanan ekonomik girdap ve kaosun sonlandırılması için çare beklerken, yaklaşık 2 ay önce kurulan hükümetin kabinede ikinci kez değişiklik yapmak istemesi ve buna bağlı olarak Cumhurbaşkanlığına ‘şartlı istifasını’ sunması ‘ya sabır’ dedirtti.

Başbakan Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’la her Salı olduğu gibi dün gerçekleştirilen rutin görüşmesi sırasında bir süredir sorun yaşadığı Maliye Bakanı Sunat Atun’un görevden alınması yazısını sunmuştu. Tatar ise bu değişikliği değerlendirmek istediğini belirtti, ancak olumlu veya olumsuz herhangi bir geri dönüş yapmadı.    Bunun üzerine Başbakan Sucuoğlu, öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı’na ikinci bir yazı göndererek hükümetin ‘şartlı istifasını’ sunmuştu.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Başbakan’ın dün “Sunat Atun’un görevden alınması” talebi ile UBP-DP-YDP 3’lü koalisyon hükümetinin istifasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifa etmesi yönünde bir karar aldığı öğrenildi.