Brent petrol fiyatları ve Dolar hızlı değer kazanışı akaryakıt fiyatlarına peş peşe “olağanüstü okkalı zamlar” yapılmasına neden olmuştu. Hükümet kanadı ise bu zamların Brent petrol fiyatları ve Dolar kuru ile bağlantılı olduğunu, bu iki temel unsurda fiyat düşüşü olması halinde akaryakıt fiyatlarında da indirim geleceğini halka belirtmişti.

Rusya-Ukrayna savaşında tarafların iyi niyet yönündeki çalışmaları, Türkiye’nin NATO’daki gelişmeleri Türk Lirası’nın değer kazanması ve buna paralel olarak Dolar kurunun düşmesi akaryakıtın da maliyetinin aşağıya inmesine yol açtı. Buna en büyük örnek de Türkiye’de benzin fiyatlarına peş peşe yapılan indirimler oldu.

Ancak, ülkemizde akaryakıt fiyatlarında indirime gidilmesi beklenirken, hükümet kanadı dün aldığı kararla bu indirim rafa kalkmış oldu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, akaryakıt borsa fiyatları ve Dolar’ın düşmesine rağmen hükümetin bu düşüşü pompa fiyatlarına değil, Maliye’ye ek gelir ve Ana Bayilerin payına aktardığını açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nun dün gece FİF'e Benzinde %3.30, Euro Diesel'de %188 artış yapıp bunun yanında da ana bayilerin litre başına 0.17 TL olan dağıtım payını CİF Mal Bedeli fiyatı üzerinden %3 olacak şekilde yeniden düzenleme kararı aldığını duyurdu. UBP, akaryakıttaki fiyat düşüşünü halka değil, 2 şirketin ve Maliye’nin cebine aktardığını söyleyen Barçın, hükümeti “halk düşmanı” olarak suçladı.

Devrim Barçın, yine yönetilen bir soruya istinaden, Türkiye'deki indirimleri dikkate alarak hükümetin halkın cebini düşünerek akaryakıta indirim yapma yolunu seçmiş olsaydı 3 lira 34 kuruşluk bir indirim yapılmış olacağını aktardı.

İşte Barçın'in ilgili paylaşımı: