“İnanç turizmi” adı altında, dini ziyaret amacıyla ülkeye gelenlere bir yıla kadar oturma izni verilmesi konusuyla ilgili İçişleri Bakanı Evren kararın Şeyh Nazım Dergahı’nı ziyaret edenler için alındığını ifade etmiş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise muhaceret tüzük değişikliğini, inanç turizmi kapsamında değerlendirmenin doğru olmadığını; Kutlu Evren'in, muhaceret tüzüğü değişiklik kapsamında olan konunun, inanç turizm olarak nitelendirmiş olmasını sürçülisan olarak addettiğini söylemişti.

Konuyla ilgili CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak tepki gösterdi.

Erhürman, "İçişleri Bakanı dergaha gelecek yabancı uyruklulara oturma izni vermeye 'inanç turizmi' adını veriyor. Tüzük Bakanlar Kurulu'ndan geçiyor ama Turizm Bakanı'nın bundan haberi yok; bu durumu 'kabul edilemez' bulduğunu açıklıyor" diyerek, kimin ne yaptığının belli olmadığını söyledi.

"Alın size hükümet, saldım çayıra Mevlam kayıra" ifadelerini kullanan Erhürman, hükümetin yönetemediğini işaret etti.

Erhürman'ın paylaşımı şöyle:

"İçişleri Bakanı dergaha gelecek yabancı uyruklulara bir yıla kadar oturma izni vermeye ‘inanç turizmi’ adını veriyor. Tüzük, Turizm Bakanı'nın da bulunduğu Bakanlar Kurulu'ndan geçiyor. Ama nasıl oluyorsa Turizm Bakanı'nın bundan haberi yok. Sonrasında Turizm Bakanı, bu durumu "kabul edilemez" bulduğunu açıklıyor. Kimin ne yaptığı belli değil! Alın size hükümet! Saldım çayıra Mevlam kayıra! Yönetemiyorsunuz.”