Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün faizle ilgili açıklamaları üzerine döviz roket hızında yeniden fırladı ve Türk Lirası bir günde ortalama yüzde 10 değer kaybetti. TL’deki değer kaybını TC Merkez Bankası’nın müdahalesi bile engelleyemedi. Sterlin 18 TL’yi, dolar 13 TL’yi, Euro da 15 TL’yi geçti. Her şeyi dövize endeksli olan KKTC’deki yurttaşların içindeki ateş daha da büyüdü.

Akaryakıt krizi yeniden patlak verdi. İthalatçı firmalar, fırtına nedeniyle yakıt tedarik edemediğini açıkladı. Benzinciler Birliği Başkanı Çağdal, piyasada Euro Diesel ve Kurşunsuz 98’in bittiğini, Kurşunsuz 95’in de kısa sürede biteceğini söyledi. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Aşıkoğlu da yakıt gemilerinin yarın ülkeye gelmesinin beklendiğini açıkladı.

Teknecik Elektrik Santrali’ne yakıt taşıyan firma, “bedelin tümü ödenmediği” gerekçesiyle yakıt aktarımı yapmadı. KIB-TEK Genel Müdürü Erdoğan, 85 milyon TL değerinde 11 bin ton yakıt için firmaya 10 milyon TL ödendiğini, 75 milyon TL’ye daha ihtiyaç olduğunu belirterek “KIB-TEK’in Maliye Bakanlığı’ndan 179 milyon TL alacağı var” dedi.

Covid vakaları arttıkça, sağlık sistemi de alarm veriyor. Pandemi Hastanesi yoğun bakımı doldu, doktor ihtiyacının yanı sıra hemşire açığı da sıkıntıları artırdı. Hemşireler, 14 saati aşan mesaiyle çalıştıklarını belirtti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Oygar da hemşire sayısının 83’e çıkarılacağını duyurdu.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi