Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, düzenlediği basın toplantısında onursal başkan Mustafa Çelik’in başlattığı spor salonu projesinin yeniden hayat bulacağını belirtti.

Günay Kibrit, daha önce pandemi hastanesinin bulunduğu alanda başlatılan ve karkası çıkmış olan kapalı spor salonunun pandemi nedeniyle duyulan ihtiyaçtan dolayı oraya yapılmaktan vazgeçildiğini ve yerine hastanesinin yapıldığını aktardı.

Adanır Mimarlık Mühendislik tarafından projenin yeniden ele alınarak çizildiğini belirten Günay Kibrit, mevcut Ortopedik Özürlüler Derneği binasının üzerine Mustafa Çelik’in ismini taşıyacak olan spor ve aktivite merkezi yapılacağını söyledi.

Ülkede 2 bine yakın bedensel engelli olduğuna işaret eden Kibrit, spor ve sanat bizim için inanılmaz motivasyon kaynağıdır.” dedi.

Sadece engeli olan bireylerin değil herkesin bu merkezden faydalanabileceğini belirten Kibrit, spor salonu, giyinme odaları, konferans salonu ve kafeteryanın olacağı bir alan yaratılacağını ayrıca alt katın da yeniden tadilat edileceğini kaydetti. Kibrit, “hedef engelli bireylerin de sosyalleşebileceği bir alan yaratmak” dedi.

Günay Kibrit’in konuşmasının ardından mimar Çağla Kıral ve Su Denktaş projeyle ilgili sunum gerçekleştirdi. BRT