Dünyamızda hayatlarımızı paylaştığımız hayvanlarımızın daha iyi koşullarda yaşam haklarının pekişmesi için 4 Ekim, 1822 yılında Hayvanları Koruma Günü olarak ilan edilmiştir.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma günü hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmalarını, daha iyi koşullarda beslenme ve korunmalarını sağlamayı pekiştirmek için her yıl düzenli olarak takvimlerde yer almaktadır.

Dünya insanı bugüne kadar hayvanlara yaptıkları işkenceler maalesef son bulmamıştır. Hala birçok insan hayvanları bir araç veya bir oyuncak gibi görmekte olduklarını, sıkıldıklarında onları bir köşeye veya sokağa bırakma hakkını kendilerinde görmekte olduklarını üzülerek şahit olmaktayız.

Ülkemizde yasal tahtta hayvanların yaşam hakları yasalarla koruma altına alınmış olmasına rağmen bazı kötü insanlar veya kötü yerel yöneticiler hayvanlara eziyet ettiklerini, onların yaşam haklarını ellerinden aldıklarını görmekteyiz.

Bizler NORTH CYPRUS UK ailesi olarak genelde dünyamızda özelde de ülkemizde hayvanlarımıza gereken değerin verilmesinde ve haklarına tecavüz edilmesine müsamaha göstermeyeceğimizi altını çizerek belirtmek isteriz.

Her canın bizim için çok değerli olduğunu, insanların ve yerel yönetimlerin hayvanlarımıza gereken değeri göstermesinin takipçisi olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi bildiririz.