Başbakan Ersan Saner Hayat Pahalılığı ödeneğinin dondurulmasına ilişkin Yasa Tasarısı’nın komiteye geri çekilmesini önerdi, öneri oy birliği ile onaylandı.

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü birleşiminde tartışılan, muhalefetin ‘usule aykırı’ olduğuna ilişkin eleştirileri yanı sıra, içinde bulunduğumuz dönemde yanlışlığı nedeniyle de karşı çıktığı yasa Tasarısı, ilgili komitede yeniden değerlendirilecek.

Başbakan Ersan Saner, muhalefeti dinlediklerini belirtti, dinlerken katılmadıkları noktalar olduğunu ancak onları ifade etmeyeceğini söyledi.

Dünyanın, Dünya Sağlık Örgütü kararlarına göre açılımlar yaptığını, kendilerinin de bu çerçevede adımlar attığını söyleyen Başbakan Saner, İki Toplu Komite’nin karar alması durumunda geçiş noktalarının bugün açılmasına hazır olduklarını belirtti.

Dövizin yükselmesiyle akaryakıta da zam yaptıklarını söyleyen Başbakan Saner, “Bunu neden başka noktalara çekmeye çalışıyoruz ki” diye konuştu.

Başbakan Ersan Saner, Haziran ayı için planlanan hayat pahalılığının değerlendirilmesi için Yasa Tasarısı’nı komiteye geri çekeceklerini açıkladı.