Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Konya'daki oyunlara katılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ülke sporcusu ve ülke federasyonlarının hiçbirinin davet edilmediği İslam Oyunları’na tepki koyarak gitmemesini ümit ettiğini, Tatar'ın orada hiçbir şekilde futbol camiasını temsil etmediğini kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ise “Konya”da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanımızın da davet aldığından bahsediliyor. Keşke Cumhurbaşkanımız diğer ülkelerin sporcuları ile birlikte, kendi ülkesinin sporcularını da Konya”da izleme imkanı bulabilse ve kazanacaklarına emin olduğum madalaylarını takabilseydi” dedi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu açıklamalarda bulundu.

Sertoğlu açıklamasında Konya'daki İslam Oyunları ile alakalı olarak devlet büyüklerinin toplantı yaptığını ancak bu işlerin toplantı yaparak değil, bütçe yaratarak ve komiteler yaratarak olabileceğini söyledi. Sertoğlu ayrıca Konya'daki oyunlara katılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ülke sporcusu ve ülke federasyonlarının hiçbirinin davet edilmediği İslam Oyunları’na tepki koyarak gitmemesini ümit ettiğini, Tatar'ın orada hiçbir şekilde futbol camiasını temsil etmediğini kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ise İslam Spor Oyunları ile ilgili yaptığı açıklamada “Konya’da gerçekleşecek İslami Dayanışma Oyunları, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkeler arasında düzenlenen bu çok sporlu organizasyona ise maalesef katılamıyoruz. Belki de gerekli lobi çalışmasını yapıp, ilgili yasa ve tüzükler incelenip resmi başvurular yapılsaydı ve 9 Ağustos tarihi gelmeden neden katılamayacağımız hukuken ve siyaseten sorgulansaydı, bugün bu organizasyonda gençlerimiz yer alabileceklerdi! ” ifadelerini kullandı.

Hasipoğlu, “Konya”da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanımızın da davet aldığından bahsediliyor. Keşke Cumhurbaşkanımız diğer ülkelerin sporcuları ile birlikte, kendi ülkesinin sporcularını da Konya”da izleme imkanı bulabilse ve kazanacaklarına emin olduğum madalaylarını takabilseydi.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu'nun açıklamsının tamamı.....  https://www.northcyprusuk.com/haberler/hasipoglu-konyada-kktc-sporculari-olmaliydi-h42110.html

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu'nun açıklamasının tamamı..... https://www.northcyprusuk.com/spor/sertoglu-cumhurbaskani-konya-da-camiami-temsil-etmiyor-h42092.html