UBP Genel Başkanı Başbakan Ersan Saner, Girne Bölgesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi… Saner’e bazı bakanlar ve milletvekilleri de eşlik etti.

Boğaz bögesindeki toplantıda ilk konuşmayı UBP Girne İlçe Başkanı Milletvekili Özdemir Berova yoğun bir sürece girmekte olduklarına işaret etti.

Berova “ Ülkemiz ve partimiz adına önümüzdeki bir yıllık süreç önemli olacak. Önce kurultay, ardından genel seçimler, sonra da yerel seçimle birlikte bu yazdan gelecek yaza kadar geçen süre içinde büyük bir aktivite bizi beklemektedir” dedi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu da partinin bir yanda iktidar mücadelesi diğer yanda demokrasi anlayışı içerisinde bir yapılanma içerisine gireceğini söyledi.

Hasipoğlu, “Başbakan’ın inisiyatifi ile başlattığımız bu gezilerin en önemli ana unsuru şudur; UBP sadece seçim döneminde değil, her dönem üyeleriyle, halkıyla birlikte olan bir partidir” dedi.

İç siyaset ve Kıbrıs Konusunda mesajlar veren Hasipoğlu şöyle konuştu:

“UBP Kıbrıs rum tarafının inisiyatifine tabi olacak hiçbir çözüm modelini kabul etmeyeceğini, dik bir duruşla Cenevre’de ortaya koydu ve buna devam edecektir. Maraş’ı açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’de onlar kazarsa biz de kazmaya devam edeceğiz çünkü bu ada üzerinde rumlar ne kadar egemense biz de o kadar egemeniz” vurgusu yaptı.

Muhalefetin, “Bir an önce erken seçime gidelim” çağrısını anımsatan Hasipoğlu, “UBP hiçbir zaman erken seçimden korkmaz, her zaman için biz seçime hazırız. Bizim vermiş olduğumuz bir öneri vardır, o da Nisan 2022 tarihidir” dedi.