UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, yerel seçimlerde ve birlik. bütünlük adına yola Başbakan Ünal Üstel ile devam etme kararı alındıklarını söyledi.

UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, kurultayda bir konuşma gerçekleştirdi.

Oğuz Hasipoğlu, olağanüstü kurultay yaptıkları için eleştiriler aldıklarını söyleyerek, "Eleştirilere en güzel cevabı bu kalabalıkla sizler veriyorsunuz" dedi.

UBP'nin yaptığı demokratik seçimleri hiçbir partinin yapmadığını kaydeden Hasipoğlu, "5-7 adaylı kurultaylarımız oldu. Hangi parti böyle kurultay gerçekleştirdi?" ifadelerini kullandı.

Bir yerel seçim süreci içerisinde olunduğunu hatırlatan Hasipoğlu, yerel seçimlerde ve birlik bütünlük adına yola Başbakan Ünal Üstel ile devam etme kararı alındıklarını söyledi.

Hasipoğlu, münhal de açtıklarını, uygun olarak tek başvuruyu ise Ünal Üstel'in yaptığını söyledi. Hasipoğlu, "UBP'nin demokratik kurultay yapmadığını söylemek kimsenin haddine değildir" dedi.

UBP'yi, halkı ve KKTC'yi sevdiklerine vurgu yapan Hasipoğlu, eski Genel Başkan Sucuoğlu'na da teşekkür etti.

Partinin önünü açabilecek kişiyi Sucuoğlu'nun işaret ettiğini, bu nedenle Sucuoğlu'na teşekkür ettiğini kaydeden Hasipoğlu, "Bizi eleştiren CTP, sadece eleştiri yapıyor. Tıkanan süreçte CTP ile görüştük. Dış politikada görüş ayrılıklarımız vardı ama konu bekleyebilir dedik. Elini taşın altına koymadılar" dedi.

CTP'nin samimi olmadığını ve ateşten gömleği giyecek cesarete sahip olmadığını ifade eden Hasipoğlu, "Onlar eleştirir, UBP reform yapar" vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a da teşekkür eden Hasipoğlu, "40 yıldır görüşülen federasyon müzakerelerine noktayı koydu ve egemen eşitliği masaya koydu" dedi. Kapalı Maraş'ın açılmasının da reform olduğunu ifade eden Hasipoğlu, CTP'ye de müzakere masasında tek ses olma çağrısında bulundu.

Eroğlu döneminde federasyon görüştüklerini, şimdi sıranın CTP de olduğunu ifade eden Hasipoğlu, CTP'ye müzakere masasında tek ses olma çağrısını yineledi.