Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, belediye sınırları içerisinde hizmet veren muhtarlar ile diyalog ve iş birliği toplantısında bir araya geldi. Yıl boyu sürekli olarak gerçekleştirilen diyalog ve iş birliği toplantıları yeni yılın da yaklaşması nedeniyle bu kez yemekli olarak gerçekleşti ve buluşmaya muhtarlarla beraber LTB Müdürü Fikri Özgüvenli, müdür muavini Ziya Güvenir ve Muhtarlar Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Ali Ülker de katıldı.

Muhtarlar, Başkan Harmancı’dan ve LTB’nin drenaj çalışmalarından memnun

Muhtarlar verilen hizmetler nedeni ile Başkan Harmancı’ya teşekkür ederken, özellikle yoğun yağışlar sonrasında şehrin birçok noktasında geçmiş yıllara göre su birikmesi yaşanmadığı, bunun yanında muhtarların taleplerinin değerlendirildiği koordinasyon ofisinin aktif çalışmasının kendilerini memnun ettiğine vurgu yaptılar.

 Harmancı: 25 bölge muhtarı ile kurumsal bir iletişim kurduk

Başkan Mehmet Harmancı, şehre hizmet ettiği yedinci yılı tamamladığını, birçok muhtarın kendinden çok uzun süredir hizmete devam ettiğini belirterek, tüm muhtarlara hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Harmancı, muhtarlarla kurdukları birim sayesinde kurumsal iletişim kurduklarını, bu sayede her telefona anında cevap vererek büyük yatırım gerektirmeyen konulardaki talepleri çözmeye çalıştıklarını dile getirdi. Son 2 yıldır ülkenin çok ağır ekonomik şartlar altına girdiğini, pandemi kapanması ile bazı insanların evine ekmek götüremediğini belirten Başkan Harmancı, bu konuda muhtarlarla gelen talepleri birlikte çözmeye ve yurttaşın yanında yer aldıklarını vurguladı.

Başkan Harmancı, “Ekonomik kriz çok büyük bir dalgayı tetikliyor, güneyde çalışmak için kuyruklar oluşuyor. İnsanlar haklı olarak ekmeğinin peşindedir. Maalesef bu ekonomik kriz dalgası daha da artacak. Bu konuda en somut örnek ise LTB Paylaşım Mutfağı’na talebin bir yılda iki kat artmasıdır” dedi.

Yaşanan ekonomik buhranın belediye için de çok ağır ekonomik sıkıntılar yaratmakta olduğunu, mazot ve yedek parça fiyatlarının her gün arttığını belirten Başkan Harmancı, devletin %33 hayat pahalılığı öngördüğünü, bunun LTB’ye aylık maliyetinin 4 milyon TL demek olduğunu söyledi. 2016 yılından beridir su fiyatlarını tek kuruş arttırmadıklarına da belirten Başkan Harmancı, buna ihtiyaçları olsa da yurttaşların ekonomik sıkıntılarına kendilerinin de yük getirmek istememesi nedeni ile bu artıştan sakındıklarını söyledi.

Başkan Harmancı, Paylaşım Deposunun bir gıda bankası modeli olacağını, iaşe isteyenlerin taleplerinin uzmanlarca kısa sürede incelenerek karara bağlanacağını ve belirlenecek sürede talep edenlere iaşe katkısı sağlanacağını dile getirdi. Tedarikçilerden uygun şartlarda iaşe almaya çalışacaklarını, talepleri ise muhtarlarla iş birliği içerisinde alacaklarını belirten Başkan Harmancı, diğer bir projelerinin ise Surlariçi’ne bir Çocuk Merkezi açmak olduğunu paylaştı. Özellikle öğleden sonra okulu olmayan çocukları düşünerek bu adımı atma kararı aldıklarını söyleyen Başkan Harmancı, burada yaratacakları aktivite alanı ile çocuklara hizmet vermek istediklerini söyledi.

LTB Başkanı Harmancı sözlerinin sonunda farklı siyasi görüşleri olmalarına rağmen ne kendisinin farklı davrandığını, ne de muhtarların hiçbirinden böyle bir yaklaşım görmediğini belirtti.

Konuşmanın ardından tüm muhtarlar adına Küçük Kaymaklı Muhtarı Ayşe Tahir tarafından Başkan Harmancı’ya ve Muhtarlar Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Ali Ülker’e plaket sunuldu.BRT