Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) LTB başkan adayı Mehmet Harmancı, bir basın toplantısı düzenleyerek, bugüne kadar yaptıklarını ve vizyonunu kamuoyu ile paylaştı.

“Bir 4 yıl daha talep ediyoruz” ifadelerini kullanan Mehmet Harmancı, güçlü bir Lefkoşa için sağlam temeller atıldığına dikkat çekti, altyapı ve üst yapı da önemli işler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

“SADECE PAZAR YERİ YAPMADIK”

Merkez Lefkoşa’nın önemine işaret eden Harmancı, “10 milyon Türk Lirası ile sadece Pazar yeri yapmadık… Yüz 80’i kendi öz kaynaklarımızdan bir merkez yaptık…” ifadelerini kullandı.

Harmancı, Kızılbaş Parkı’nın yapımında iş insanlarının da sürece dahil edildiğini, pandemi sürecinde her gün çalışılarak ortaya hem sosyal hem sportif amaçlarla kullanılabilecek, son 20 yılın en büyük parkının çıkarıldığını aktardı.

Harmancı, ilk günden itibaren Lefkoşalıların süreçlere dahil olmasının bilincinde hareket ettiklerini, bu süreçlerden birinin de Lefkoşa Maratonu olduğunu söyleyerek, “Ne zaman yardım ediyoruz desek bu şehir koşa koşa geldi. Bu karşılıklı güven meselesidir” dedi.

Kadın Sığınma Evi’nin yeni binasına taşındığını belirten Harmancı, Dayanışma ve Eğitim Merkezi, El Ele Kreşi, Lefkoşa Çocuk Merkezi’ni de bu dönemde tamamladıklarını söyledi.

206 milyon TL yatırım ile belediye tarihinin en önemli projelerden biri olan kanalizasyon ana taşıyıcı hat projesine işaret eden Harmancı, “Bu süreçte tüm pompa istasyonlarımızı yeniledik. Toplam uzunluğu 13 kilometre olan çalışma sayesinde Lefkoşa’yı 2054’teki nüfusa hazır hale getirdik. Buna paralel geliştireceğimiz başka unsurlar da var. Örneğin Haspolat’taki kanalizasyonu bu taşıyıcı hat bitmeden gerçekleştiremezsiniz. AB süreçlerindeki bürokratik engeller aşıldı, proje tamamlandı, şimdi kati kabul sürecindeyiz. Proje Aralık başında tamamen bize devredilecek, ondan sonra bu ve benzeri konuların da önü açılmış olacak” diye konuştu.

LTB’nin artık cep telefonlarına taşınacağını da aktaran Harmancı, vatandaşların projelerle ilgili oylama yapabileceği bir uygulamanın hazırlanma aşamasında olduğunu kaydetti.

“LTB, ULUSLARARASI TOLUMDA AĞIRLIĞINI HER ZAMAN HİSSETTİRDİ”

LTB’nin uluslararası toplumda ağırlığını her zaman hissettirdiğini belirten Harmancı, üç yeni kardeş şehir ile protokol imzalandığına dikkat çekti.

“HAYAL SATMADIK YİNE SATMAYACAĞIZ”

“Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Harmancı, “Biz bu şehirde her rengin başkanı olduğumuzu unutmadık. Bu doğrultuda çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Harmancı, “Bu şehirde bir hikâyeyi beraber yazdık. Bu bir başarı hikayesidir... Her şeyi doğru yaptık demiyoruz, eksiklerimiz, yanlışlarımız ve hatalarımız oldu. Asla ve asla Lefkoşa’nın geleceğini ipotek edip, reklamlara oynamadık oynamayacağız. Hayal satmadık yine satmayacağız. Gerçekçi olduk yine gerçekçi olacağız. Biz beraber Lefkoşa’yız, bir sonraki sayfayı da beraber çevireceğiz. Biz beraber Lefkoşa’yız…” diye konuştu.

Harmancı, “Lefkoşa’yı bir daha sağa teslim etmeyeceğimizi düşünüyorum, biz bunu yapmayız…” ifadelerini kullandı.