Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’ni (KTSYD) ziyaret etti ve spor yönetiminde net bir yol haritasını ortaya koyacaklarını vurguladı. Erhürman, sporda daha somut adımların atılmasının zamanı geldiğine dikkat çekti. Görüşmede CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın yanı sıra Lefkoşa İlçe Başkanı Rıfat Arşehit de hazır bulundu. KTSYD Başkanı Burhan Gürkan ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Serkan Soyalan ile Ali Yöney de görüşmeye katılırken, Tufan Erhürman’ın her dönemde ülke gençliği ve sporuna önem verdiği vurgulandı.

KTSYD Başkanı Burhan Gürkan ziyaret sırasında söz aldı ve ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti. “Spora, sporcuya, ülkedeki gençliğe ne kadar değer verdiğinizi, biz zaten her dönemde gördük” diyen Gürkan, Tufan Erhürman’ın her zaman ülke sporuna destek verdiğini vurguladı. Erhürman’ın, KTSYD’nin faaliyetlerine her zaman önem verdiğini belirten Gürkan, CTP Genel Başkanı Erhürman’a teşekkürlerini sundu.

Spor bakanlığı düşüncesinin tekrardan hayata geçmesi gerektiğine dikkat çeken Gürkan, mevcut dönemde sporu yöneten ana birimin Spor Dairesi olduğunu söyledi. Gürkan, “Bir de Spor Dairesi’nin yönetim kurulu var ve son dönemde bunlar ayrı ayrı, başlarına birini koyarak yönetmeye çalışıyorlar. Söz konusu durum spora zarar veriyor” dedi. İki başlılığın, ülke sporunu olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan Gürkan, “Her dönem, seçim zamanı, Spor Dairesi’nin pazarlık konusu olması, spora ne kadar önem verildiğinin göstergesi oldu” diye konuştu. Sporun tek yerden yönetilmesinin, ne kadar fayda sağlayacağının geçmiş dönemlerde görüldüğünü dile getiren Gürkan, “Bir spor bakanlığının tekrardan ortaya çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Daireyle, yönetim kuruluyla, spora zarar verildiğini gördük. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olmanız bizi mutlu ediyor” diye ekledi.