Ali Baturay’ın sunduğu Markaj programına konuk olan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili İzlem Gürçağ, UBP’nin içerisinde yaşanan kurultay tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurultayın ikinci turuna kalan iki ismin adaylıktan çekilmesinin kendileri için de sürpriz olduğunu ifade eden Gürçağ, “bunun gerçek sebebini yüzde yüz olarak bilen bu iki arkadaşımızdır” dedi.

“BU YARIŞTAN VAZGEÇMEK KOLAY DEĞİLDİR”

İkinci tur öncesi yapılan bu toplantı çağrısında bir tuhaflık olduğunu fark etmiştim. Toplantıya gittiğimiz zaman gerçek anlamda ciddi bir gerginlik vardı. Beklentiler vardır, birilerine verilen sözler vardır ama seçilecek olan kişi bunları göğüslemek zorundadır. Tabi ki her kurultay sürecinde bir kutuplaşma olması gayet normaldir. Herkes yarın ikinci tur için hazırlanırken sürpriz bir şekilde her iki adayda geri çekildiklerini açıkladılar. Aynı anda önceden alınmış bir kararı grupla paylaştılar.

Neden her ikisi de ikinci turdan çekildiler bunun gerçek sebebini yüzde yüz olarak bilen bu iki arkadaşımızdır. Hepimiz partinin birliğini ve bütünlüğünü istiyoruz ama belki bu açıklamalarını halkı ve parti tabanını tatmin edici birkaç bilgiyi paylaşırlar ve biz de öğrenmiş oluruz.

Böylesi bir yarışta tam ipi göğüsleyecekken bu yarıştan vazgeçmek kolay değildir. Burada anlamlı gerekçeler olması gerektiğini düşünüyoruz ve bunu da kendileri açıklayacaktır. Emeklerin neden çöpe atıldığı açıklanmalıdır.

“BASKILARA MAKAMA GELİYORLAR”

Liderlik vasıflarını taşıyorsanız ve bu davranışları hayata geçiriyorsanız etraftan gelen baskılara geçit vermemeniz lazım. Sizin sınırınızı delip limitlerinizi zorlamasına izin vermemelisiniz. Tüm vekillerin beklentileri olabilir ama önemli olan bu beklentilerin amacıdır.

Bakan olurken hayalinizde canlandırdığınız nelerdir, gerçekten halka hizmet etme heyecanını hayata geçirmek mi istiyorsunuz yoksa kişisel çıkarlarınızı kollamak ve yakın çevrenizi nemalandırmak için, görevi kötüye kullanmak için bakan olmak istiyorsanız milletvekili olmak için halkın karşısına çıkmayınız.

Göreve gelecek yeni genel başkanımızın da bu konuda hassasiyetle davranarak bu niteliklere göre bakanlık görevlerini takdir etmesini bekliyorum. Kim size baskı yaparsa, örgütleri kullanarak baskı uygularsa, gibi özelliklerle genel başkana baskı yapılmasını kınıyorum.

“DİŞE DOKUNUR İCRAAT YOK”

7 buçuk yıldır aktif siyasetteyim, nice bakanlar, bakanlar kurulları geçti bugüne kadar gözle görünür dişe dokunur bir icraat hayata geçmedi.

Nüfusumuz hızlı ve kontrolsüz şekilde artıyor ama ne okullarımız, ne hastanelerimiz ne de yollarımız gelişmiyor. Sosyal bir devlet olmanın gereği ülkemizde uygulanmıyor. Çocuk yuvamız, kadın sığınma evimiz, uygun yaşlı bakım evlerimiz yoktur.

Eğer hizmet verme noktasında bir adım atamıyorsak da siyasetten çekilmeyi de bilmeliyiz.

“CİNSİYET AYRIMI YAPILIYOR”

Bazı arkadaşlar cinsiyet ayrımı yaparak kadınların siyasette ön plana çıkmasına tepki gösteriyorlar. Neden bir kadın başkan olmasın ancak sırf kadın olduğu için değil, doğru insan olduğu için belli bir makama gelmelidir. Ülkemizde halen erkek egemenliği sürdüğü için bakanlar da, bürokratlar da ağırlıklı hep erkeklerden oluşuyor. UBP’nin de CTP’nin de genel başkanı niye kadın olmasın, ya da bir belediye başkanı niye bir kadın olmasın.”