Gümrük çalışanları personel yetersizliği nedeniyle Girne Limanı’nda bugün saat 14.30'dan sonra hizmet vermemeye başladı

Personel yetersizliği nedeniyle Girne Limanı’nda saat 14.30'dan sonra hizmet verilmiyor.

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen( Başkanı Abdullah Özdoğan, Girne Limanı'nda toplam 35 personel çalıştığını, bu sayının yetersiz olduğunun altını çizerek, "Girne Limanı'nda saat 14.30'dan sonra hizmet verilmeyecek. Benzer durum yakında Mağusa Limanı'nda da olacak." dedi.

Özdoğan, Anayasa'ya göre angarya çalışmanın yasak olduğunu, bu nedenle saat 14.30'dan sonra Girne'deki gümrük personelinin çalışmayacağını söyledi.

Özdoğan, Girne Limanı'nda her ay 50'nin üzerinde sefer yapıldığını belirterek, "Girne Limanı'nda saat 14.30'dan sonra hizmet verilmeyecek. Benzer durum yakında Mağusa Limanı'nda da olacak." dedi. Özdoğan, konuyla ilgili yetkilileri birçok kez uyardıklarını da sözlerine ekledi.

Özdoğan, şöyle dedi:

“Sendikamız Güç-Sen’in tüm uyarılarına rağmen gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı, Girne ve Mağusa limanında çalışan Gümrük Memurları mesai saatleri dışında hizmet veremeyecek duruma gelmişlerdir. Her iki limanda da olması gereken personel sayısının yarısı ile görev ifa eden çalışanlarımız keyfi sefer sayıları ve saatleri yüzünden evlerine gidememektedirler. Önlem alması gereken yetkililer ise bunun yerine, seferlerin aksamaması adına görev yapanları riske atan uygulamaları hayata geçirmektedirler. Bu koşullar altında, Girne Limanında 25 Temmuz Pazartesinden itibaren angarya çalışmamak adına sadece mesai saatlerinde hizmet vereceğimizi tüm kamuoyuna ve halkımıza bildiririz. Aynı şekilde Mağusa Limanında çalışan üyelerimiz de önümüzdeki günlerde sadece mesai saatleri içerisinde hizmet vereceklerdir. Kimsenin mağdur olmaması adına, özellikle yolcu gemilerinin mesai saatleri içerisinde giriş/çıkış yapmaları gerekmektedir. Olası kaosun sorumluları, devletin en çok gelir getiren dairesini hizmet veremez hale getirenlerdir”