Meclis Genel Kurulu bugünkü çalışmalarını tamamladı.

17 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da Genel Kurul’da hükümet programı üzerindeki görüşmeler başlayacak. Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra da güven oylaması yapılacak.

Genel Kurul’da söz alan Ulaştırma ve Bayındırlık Başkanı Ünal Üstel, şoför okullarının sıkıntılarının devam ettiğinin bilindiğini ve çözümü için de gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

Uzun bir süredir ilgili tüzüklerin ertelenmesi ve bunun yanında alt yapıların yapılamamasından dolayı da şoför okullarının sıkıntılarının devam ettiğini dile getiren Üstel, hükümetin güvenoyu almasının ardından şoför okullarının sorunları ile ilgili önergenin geçirilmesi konusunda çalışmaları başlatacaklarını kaydetti.

SANER

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Ersan Saner, koronavirüs konusunda dünyada nasıl bir aşı uygulanacağı konusuna bakacaklarını ve Türkiye’de yapılacak aşı konusunda da kendilerinin gerekli adımları atacağını belirtti.

Saner, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne gelecek olan aşılarla ilgili de sağlık komitelerinin çalışmalarını devam ettiğini dile getirdi.

Yeni yapılan acil durum hastanesinin çalışması için gerekli kadroların oluşturulacağını söyleyen Saner, Güney Kıbrıs’ta hafta sonu itibariyle Covid-19 bulaş farkının fazla olduğunun gözlemlendiğini dile getirdi.

Saner, Güney ile Kuzey arasında ciddi fark olduğunu, ancak önlemlerin daha ciddiye alındması için gerekli tedbirlerin artırılacağını kaydetti.

Meclis’in açılış saati konusunda yapılan eleştiriye de yanıt veren Ersan Saner, Meclis’in genelde açılış saatinin ortalama olarak ayni olduğunu kaydetti.

Saner, şoför okullarının sıkıntılarının giderilmesi için ilgili bakanın gerekli iradeyi ortaya koyacağını da belirtti. 

Türkiye’den gelen su borusunun tamiri ile ilgi maliyeti tartışmalarına da yanıt veren Saner, ihaleye Türkiye’de çıkıldığını ve ödemesinin de Türkiye tarafından yapılacağını, bu konuda da bir sıkıntı yaşanmayacağını düşündüğünü belirtti.

Bugüne kadar yapılan tüm projelerin ayni kategoride olduğunu dile getiren Saner, bunun özellikle bakanlık yapan herkes tarafından bilindiğini kaydetti.

Su borusunun tamiri ile ilgili KKTC bütçesinde herhangi bir ödeme olmadığını dile getiren Saner, böyle bir ödeme olması için de bildirim bulunmadığını, olsa bunu bileceğini vurguladı.

Er rütbesindeki askerlerin izinlerini kullanamadığını fakat diğerlerinin evlerine gidip gelmeye devam ettiğinin söylenmesi üzerine Saner, asker izinlerinin tamamen GKK insiyatifinde olduğunu fakat bu konuda bilgi alır almaz paylaşacağını belirtti.

Sağlık Bakanı’nın Acil Durum Hastanenin çalışması için en kısa zamanda takvimlendirme yapacağını söyleyen Saner, sağlığın her şeyden önemli olduğunu ve bunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından yazılı sorulara ve cevaplara geçildi.

Meclis Genel Kurulu daha sonra çalışmalarını tamamladı. 17 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da Genel Kurul’da hükümet programı üzerindeki görüşmeler başlayacak. Görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra da güven oylaması yapılacak.

Haber: Hurşide Baybora