Almanya’da bir mahkeme, talaş içeren kurabiyelere getirilen satış yasağını onayladı.

Karlsruhe şehrindeki fırıncı, yaklaşık 20 yıldır talaşlı kurabiyeleri üretip sattığını ve 2004’te bunlarla ilgili şehir yönetimine ulaştığını ancak kendisine cevap verilmediğini ifade etti. Paketlerinin üstünde kuru üzüm ve un gibi ürünlerin yanında talaşı her zaman listelediğini de ekledi.

Fırıncının internet sitesinde saf mikrobiyolojik talaş kullanıldığı ifadeleri yer alıyor. Talaşları temin eden doğal ürünler satan dükkanın sahibi de talaşın bitkisel ürün olduğunu savundu.

DW'nin haberine göre, mahkeme kayıtları, fırıncının 2004’te kurabiye satmak için şehir yönetimine başvurduğunu ancak 2017’de müfettişlerin yaptığı testlerde talaş tespit edildikten sonra ürünlerin satışının yasakladığını gösteriyor.

Pazartesi açıklanan mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı:

Bu kurabiyeler güvenli ve nesnel olarak görülebileceği gibi insan tüketimine uygun olmadığı için besin zincirine girmesine izin verilmemeli... Talaş endüstriyel hayvan yemi sektöründe bile kullanılmıyor.

Öte yandan karar henüz yasal olarak bağlayıcı değil. Zira fırıncının, Baden-Württemberg Eyaleti Yüksek İdare Mahkemesi’nde karara itiraz etme hakkı bulunuyor.

Independent Türkçe, DW, Fox News