Girne’de Ciklos mevkiinde bulunan 170 dönümlük orman arazisi, rekreasyon alanı yapılması amacıyla Girne Belediyesi’nin kullanımına devredildi.

Bu çerçevede hazırlanan protokole Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza koydu…

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Orman Dairesi’nin mülkiyetinde bulunan arazinin, imzalanan protokolle Girne halkına ve Girne çevresinde yaşayanlara güzel bir alan yaratılması amacıyla belediyeye devredildiğini söyledi.

Güngördü, Orman Dairesi ile işbirliği içinde kente yaraşır bir alan yaratılacağını ifade ederek, alanın yürüyüş ve rekreasyon alanı olarak düşünüldüğünü, adanın bitki örtüsüne uygun ağaçların belli bir program çerçevesinde dikileceğini ve çocukların da burayı ziyaret edip doğayı tanıma imkânı elde edeceklerini kaydetti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da Girne’nin KKTC’nin en çok betonlaşan şehirlerinden biri olduğu gerçeğine dikkat çekerek, rekreasyon alanıyla Girne halkına nefes alma yeri yaratılmış olacağını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, protokol ile halkın ihtiyaç duyduğu yürüyüş alanı oluşturma, sosyalleşme ve doğayla iç içe olma ihtiyacının karşılanacağını ifade etti…

Bakan Çavuşoğlu, rekreasyon alanının hayata geçmesiyle çocukların da daha iyi gelişebileceklerini, doğayı daha iyi tanıyacaklarını belirterek, yetişkinlerin ise nefes alabileceklerini dile getirdi.

“İnanıyorum ki Girne’ye yakışacak bir yeşil alan olacaktır” diyen Bakan Çavuşoğlu, bu yeşil alanın başka yerlere de örnek olması temennisinde bulundu, bu yöndeki çalışmalara desteklerini sürdüreceklerini vurguladı