Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede giderlerin dövize, gelirlerin ise Türk Lirası’na endeksli olduğunu, gelirlerin de bir an önce Euro üzerinden hesaplanması ve insanlarım alım gücünün korunması gerektiğini vurguladı. Erhürman, bugün Mağusa’da Polis Emeklileri Derneği ile Dr. Fazıl Küçük Meslek Lisesi’ni ziyaret etti, ardından da bazı avukatlarla bir araya gelerek görüş alış-verişinde bulundu. Erhürman’a ziyaretlerinde Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp, milletvekilleri ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Ziyaretlerinde Türk Lirası’nın döviz karşısında yaşadığı değer kaybı karşısında halkın alım gücünün düşmesine özellikle değinen Erhürman, 23 Ocak’ta gerçekleştirilecek erken genel seçimlerin ardından bu konuda alacakları kararları da paylaştı.

Türk Lirası’nın döviz karşısında günden güne değer kaybettiğini ifade eden CTP lideri Tufan Erhürman, evlere giren tüm ürünlerin de bu değer kaybı karşısında zamlandığını ve insanların alım gücünün geriye doğru gittiğini kaydetti. Akaryakıttan tüpe, sütten ekmeğe kadar birçok temel tüketim maddesine zam geldiğini ve gelmeye de devam edeceğini belirten Erhürman, buna karşın hükümetin halkın alım gücünü koruyacak hiçbir adım atmadığına dikkat çekti.

2018 yılında hükümette oldukları dönemde buna benzer bir döviz krizi yaşadıklarına işaret eden Erhürman, aldıkları önlemler sayesinde insanların alım gücünü koruduklarını hatırlattı.