Gezici Araştırma tarafından 2 – 3 Ocak tarihleri arasında yapıldığı ifade edilen, “KKTC Siyasi Araştırma Raporu” sonuçları yayınlandı.

Gezici araştırma şirketi sahibi Murat Gezici, “Fikri Ataoğlu başkanlığındaki DP’nin en büyük avantajı, YDP ve HP’den kaçan oylar sayesinde ciddi oranda oylarını artıran en önemli parti durumundadır. Bu anlamda oylarını oransal olarak artıran birinci partidir. İkinci UBP, üçüncü CTP….” dedi.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun partiyi Serdar Denktaş’ın bıraktığı noktadan daha yukarıya çıkarmasının beklendiğini kaydeden Murat Gezici, “Partiye küsenlerinde DP’ye, Fikri Ataoğlu’na destek verdikleri görülmektedir. DP tabanında, yeni bir anlayışla yola devam edilmesi yönünde istek gözükmektedir” şeklinde konuştu.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’nun son dönemde başarılı girişimleriyle ve çizdiği hoşgörülü sempatik tavrı nedeniyle partide bir toparlanma yaşadığı, anketlerle görüldüğünü kaydeden Murat Gezici, DP’nin kitle partisi olma yolunda ilerleyen önemli bir parti konumunda olduğuna dikkat çekti.

Gezici, “Demokrat Parti; Gazimağusa, Lefkoşa ve Girne’de beklenenin üzerinde oy alacaktır.” dedi.