CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetle ilgili son gelişmeleri ele aldı.

Erhürman, Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun Akkule surları üzerine dikilen bayraklara ilişkin ret kararının ardından, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın “bilmem ne kurulu” ve “böyle bir karar alınırsa eller kırılır” gibi açıklamalarına tepki göstererek, “Yaşananlar kabul edilebilir değil” dedi.

Tufan Erhürman, elektrik konusunda da, halka açıklanan rakamların birbiriyle tutarlı olmadığını öne sürerek, Arıklı’dan açıklama talep etti.

Erhürman, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı’nın geçen haftaki açıklamalarına göre, güneş enerjisinde 140-141 megawatt (mw) izinlendirme yapıldığı, 86.4 mw’ın hali hazırda kullanımda olduğunu öğrendiklerini, ardından bu bilgilerin Arıklı tarafından  “86,4 + 12 mw” olarak düzeltildiğini, ancak bugün Arıklı’nın yine “140 mw” olarak açıklama yaptığını söyledi ve “Gerçeği konuşmaya ihtiyacımız var” dedi.

Gerçek rakamların bilinmesinin, “yüzde 20 kotası”nın geçilip geçilmediğinin tespitinde önemli olduğuna vurgu yapan Erhürman, güneş enerjisine yatırım yapmış kişiler ve tüketiciler için duyduğu endişeyi ifade etti.

Erhürman, trafoların enerjiyi kaldırmadığına ilişkin aldığı şikayetleri de dile getirerek, hem ülke genelinde, hem de mahalle, bölge bazında sıkıntılar olduğunu kaydetti.

Hayat pahalılığı konusunu da gündeme taşıyan Erhürman, “Hayat pahalılığı meselesi bugün de Meclis’e gelmedi” dedi ve bu sürede hem Anayasa Mahkemesi’nin, hem de Meclis’in itibarının zedelendiğini ileri sürdü.

Erhürman,  hayat pahalılığının sadece memuru ilgilendirdiğine yönelik dışarıdan gelen eleştirilere de yanıt vererek, 38 bin özel sektörden emekli insanın da bu hayat pahalılığından faydalandığını, bu emeklilerin bir kısmının asgari ücret kadar emekli maaşı alamadığını söyledi.