Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ‘‘Gençlere Yatırım Geleceğe Yazılım Projesi’’ kapsamında 5 gencin 6 ay boyunca tam donanımlı eğitim alacağını, bu gençlerin 3’ünün Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından istihdam edileceği açıklandı. İstihdam edilen gençlerin 3 yıl boyunca işveren katkı paylarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanacağı bildirildi.

İşte ilgili açıklama:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, çalışma yaşamında yerel işgücü istihdamının desteklenmesi ve işgücü piyasasına nitelikli eleman kazandırılması için işsiz gençlerimize yeni fırsatlar sunmak istiyoruz. Bu amaçla, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirdiğimiz ‘‘Gençlere Yatırım Geleceğe Yazılım Projesi’’ kapsamında, 5 gencimiz https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr adresine başvuru yaparak 6 ay boyunca tam donanımlı bir eğitim alacak.

Eğitimleri süresince, Bakanlığımız, her ay bu gençlerimize net asgari ücretin %50’sini burs ücreti olarak destek verecek. Eğitim alan 5 gencimizden 3’ü, eğitimin sonunda Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından istihdam edilirken, istihdam tarihinden itibaren 2 yıl devlete ödenecek işveren katkı payları yine Bakanlığımız tarafından karşılanacak.