Başbakan Ersan Saner, KKTC'ye 2 günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi.

Görüşmeden önce basına açıklama yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2 günlük KKTC ziyaretinin iki ayağı olduğunu belirterek, “20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ziyareti olacak. Bu yüzden hem hazırlık anlamında hem fiilen devam eden projeleri yerinde görmek için KKTC’de bulunmaktayız” dedi.

20 Temmuz tarihinin, Kıbrıs Türkleri için önemli bir tarih olduğunu işaret eden Oktay, “20 Temmuz, Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavultuğu tarihtir. EOKA zihniyetinin, ENOSİS hayalleriyle adanın asıl sahibi olan Kıbrıs Türkünü azınlık hale getirmeye çalışan işgalci Rum-Yunan ikilisinin oyununa son verildiği tarihtir” diye konuştu.

İşgalcilerin bugün de gerçekleri çarpıtma çabası içinde olduğunu söyleyen Oktay, “Buna hiçbir zaman muaffak olamayacaklar. Kıbrıs Türkü adanın asli unsurudur. Adayı işgal edenler bunu bir gün görecek” dedi.

Egemen eşitlik temelindeki çözümün dünyaya verilen en net mesajlardan biri olduğunu kaydeden Oktay, AB’yi işaret ederek, şunları söyledi:

“Bazı yerlerden çarpık açıklamalar yapıldığını duyuyoruz. 5+BM görüşmelerine gözlemci olarak katılmak isteyip de, Rum-Yunan ikilisinin, Kıbrıs Türkünü azınlığa dönüştürmeye çalışmasına destek veren yapının çarpık açıklamaları olsa da bizim duruşumuz nettir, hiçbir zaman da değişmeyecektir.”

Kendi ayakları üzerinde duran, üreten KKTC için çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Oktay, ulaşım, sağlık, Koronavirüsle mücadele, sanayi altyapısının oluşturulması, gençlik ve spor alanlarına da katkı sağlamayı sürdüreceklerini söyledi. 

Üreten Kıbrıs için Meclis'in katkısına ihtiyaç olduğunun altını çizen Oktay, "Meclis'teki her bir üyeye, egemen ve üreten KKTC'nin inşa edilmesi için yasama çalışmalarının tamamlanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

(Kıbrıs Postası- Burcu ECE YILMAZ)