Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yedidalga’nın ardından Ağıllar ile Mersinlik bölgesinde çıkan yangın dolayısı ile mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajda, "Yangın felaketlerini yaşamamak için daha dikkatli olmalıyız" vurgusu yapan Ataoğlu, şunları kaydetti:

“Sıcakların artması ile üzücü yangın haberleri de gelmeye başladı. Yedidalga bölgesinden gelen yangın haberinin ardından Ağıllar ile Mersinlik bölgesindeki talihsiz yangınlar bizleri oldukça üzdü.

Rüzgarın da etkisi ile bir anda büyüyebilen ve ormanlık alanları yok eden bu yangınlar, çevreyi, yaban hayatı ve ağaçlarımızı da yok ediyor. Bu tür çevre tahribatlarının eski haline dönüşebilmesi ise yıllar alıyor.

Yaz aylarında yangın riskinin daha fazla olmasından dolayı tüm halkımızın daha dikkatli olması, sigara ve benzeri yanıcı maddeleri yol kenarlarına atmaması da sergilenecek en büyük duyarlılık örneğidir.

Yangına müdahale etmek için bireysel iş makinelerini seferber eden vatandaşlarımıza, İtfaiye, Orman Dairesi, Sivil Savunma ve askerimize ise göstermiş oldukları üstün gayret ve özveri nedeni ile şükranlarımı sunarım.

Ağıllar ile Mersinlik bölgelerinde yangından etkilenen vatandaşlarımız başta olmak üzere yangın dolayısı ile zor anlar yaşayan bölge insanımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi iletir, böylesi üzücü felaketleri bir daha yaşamamak adına hepimiz daha dikkatli olmalı ve önlemimizi almalıyız.”