İşletmeci Mehmet Erekli, evinin bahçesini kahvaltı mekanına dönüştürdü, doğayla iç içe bir mekan olan “Has Bahçe”yi yarattı

Doğayla iç içe, huzurlu bir kahvaltı keyfi yapmak isteyenler için Alsancak'ta “Has Bahçe” adıyla yeni bir mekan açıldı.

Evinin bahçesini kahvaltı mekanına çeviren İşletmeci Mehmet Erekli, “Has Bahçe” adını verdiği kahvaltı mekanının nasıl ortaya çıktığını North Cyprus UK Gazetesi'ne anlattı.

Alsancak'ta yaşayan ve Girne Amerikan Üniversitesi Turizm Otelcilik mezunu olan Mehmet Erekli, Alsancak'ta uzun yıllar faaliyet göstermiş bir aile restoranı olan Allahkerim Restoran’ın işletmeciliğini yapmış bir kişi.

Mehmet Erekli, bazı sağlık sorunları yaşayınca restorandan ayrıldı, bu sürede de doğaya ve çiçeklere olan merakının arttığını hissetti. Doğa sevgisiyle kendi evinin bahçesini rengarenk hale getiren Erekli, yakın çevresinden aldığı olumlu tepkiler ve talepler üzerine evinin bahçesini kullanarak bir işletme açmaya karar verdi.

Erekli, bahçesini halka açarken peyzaj desteği aldığını ve yapay bir şelale yaptırdığını söyleyerek, oldukça doğal bir bahçe yarattığını ifade etti. Erekli, Has Bahçe isminin de buradan geldiğini anımsattı.

Serpme kahvaltıda 30 çeşit sunum var

Kahvaltı mekanı olarak hizmet veren Has Bahçe'de 25 ile 30 çeşit arasında değişen serpme kahvaltı servisinin yapıldığını belirten Erekli, birçok ürünün organik ve el yapımı olduğunu söyledi.

Erekli, 100 kişiyi aynı anda misafir edebilecek kapasiteye sahip olduklarını ifade ederek, doğum günü, nişan ya da düğün gibi özel organizasyonlara da ev sahipliği yapabileceklerinin altını çizdi.

Has Bahçe'ye “+90 533 832 47 94” numaralı telefondan ya da facebook'taki 'Mehmet Erekli' hesabından ulaşmak mümkün.