Zamlı tarifeden gelen elektrik faturalarına karşı tepki büyüyor. Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, zamlı elektrik faturalarının dar gelirliler ile hizmet ve üretim sektöründeki işletmelerin yüzde 80’i için “cenaze töreni” anlamına geldiğini belirtti.

KTEZO açıklamasında, “Zam, pahalılık ve vergi uygulamalarından dolayı tarihimizin en büyük yıkımını yaşamakla kalmıyoruz, aynı zamanda son 28 ayda tarihimizin en büyük eşitsizliklerini de yaşıyoruz. Zararlarını halka fatura etmenin bedeli mutlaka ödenecek! Vicdan sızlıyordu şimdi kanıyor” denildi.
Güzellik ve saç hizmetleri alanındaki işletmeler de ortak açıklama yaparak, eylem hazırlığında olduklarını duyurdu. Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği, Kıbrıs Türk Güzellik ve Tırnak Teknisyenleri Birliği ile Kıbrıs Türk Berberler Birliği, artan maliyetlerle baş edemediklerini, giderlerinin yüzde 95’inin döviz üzerinden olmasına rağmen, kazançlarının yüzde 95’inin TL olduğunu belirtti. Üç birlik, mesleklerini icra ederken kullandıkları aletleri Başbakanlık’a teslim ederek iş yerlerini onların işletmesini isteyeceklerini vurguladı. 

Kaynak: KIRIS Gazetesi- Cemre CEMALİ