Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Levent Kutay’ın BRT’de hazırlayıp sunduğu #burasıönemli programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“SİYASETİN DNA’SI BOZULDU”

UBP Genel Başkanlık yarışında adaylıktan çekilen Faiz Sucuoğlu’nun yarın yeniden aday olacağını ilan etmesine ilişkin konuşan Erhürman, “Ciddiyet ortadan kalktı. Neyin ne olduğu belli değil. Siyasetin DNA’sı bozuldu. O zaman bugünkü hükümet kurma görüşmelerini ne için yaptık?” sözleriyle tepki gösterdi.

Siyasi ciddiyetsizlik ve sorumsuzluğun doruk noktasına gelindiğini ifade eden Erhürman, “Madem öyle kiminle hükümeti kurmak için görüşme yaptık. Bugün söylenenlerin ne anlamı var?” dedi.

“BU İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI”

İradenin tamamen ortadan kalktığını vurgulayan Erhürman, “Müdahale konusunda herkes artık net. Böyle bir ortamın içinde hiçbir şey olmamış gibi kurultay çok adaylı gerçekleşirse bir daha mı hükümet görüşmeleri için bir araya geleceğiz? Kimsenin böyle bir beklentisi olmasın. Yaptığımız konuşamaların hepsi anlamını yitiriyor” diye konuştu.

“Bu işin çivisi çıktı” diyen Erhürman, bu noktadan sonra sürecin toparlanamayacağını belirterek, “Bu işin şirazesi kaçtı” ifadelerini kullandı.

Yeni bir genel başkanla hükümet kurma görüşmelerine bu noktadan sonra nezaket gösteremeyeceklerini ifade eden Erhürman, “Bu şartlarda ciddiye almak mümkün değil. Biz de ‘bir kahve içeriz’ noktasına geliriz” dedi.

UBP’nin parti içindeki sıkıntıları nedeniyle hükümetin istifasını Cumhurbaşkanına sunamayacak hale getirdiğini söyleyen Erhürman, “Parti içi sıkıntıları bulaştırdılar. Bunu yapan da Sayın Ersin Tatar. İnsanları ne hale getirdiklerini göremeyecek hale geldiler” şeklinde konuştu.

Erhürman, yaşananlara inanmakta ve ciddiye almakta güçlük çektiğini kaydetti.

Kıbrıs Postası – Burcu Ece Yılmaz