Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın KKTC’nin İngiltere’deki Commonwealth Oyunları'na davet edilmemesini kınaması ile ilgili yaptığı açıklamaya değindi.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın 2020 yılı Şubat ayında İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile sürekli temas halinde olduğu yönünde açıklaması olduğuna anımsatan Erhürman, “Sn. Tatar bu bağlantılarını kullandı da davet yine de gelmedi mi, yoksa herhangi bir girişim yapılmadı ama ‘güçlü bir esefle kınama’ sesimizi dünyaya duyurmaya yetti mi?!! Ah Sarayönü ah!!!” dedi.

İşte Erhürman'ın ilgili paylaşımının tam metni:

“‘Güçlü bir esefle kınama’ sesimizi duyurmaya yetti mi?”

“Sn. Tatar, Commonwealth Oyunları'na KKTC'nin davet edilmemesini esefle kınamış. Oysa Sn. Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Dominic Raab'a mesaj gönderdiğini, "arkadaşları aracılığıyla Boris Johnson ile sürekli temas halinde" olduğunu falan anlatıyordu (bkz. Şubat 2020 tarihli gazeteler).

Sn. Tatar bu bağlantılarını kullandı da davet yine de gelmedi mi, yoksa herhangi bir girişim yapılmadı ama "güçlü bir esefle kınama" sesimizi dünyaya duyurmaya yetti mi?!! Ah Sarayönü ah!!!”