Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümetin yaptığı yanlışların ilk akla gelenlerini sıraladı, ardından da yanlış olduğunu kabul etmelerine rağmen düzeltmediklerini ekledi.

Tüm bunlarla ilgili özür, istifa, görevden alma, hesap sorma laflarının havada uçuştuğuna dikkat çeken Erhürman, “peki böyle bir krizin ortasında art arda gelen, yurttaşları düzeltmek için uğraşmaktan, sizi geri adım atmaktan helak eden bunca "yanlış"ın bir de toplaması olduğunu ne zaman anlayacaksınız?!” dedi.

Tufan Erhürman, hükümete “hepsini yazın alt alta, bir de çizgi çekin, toplayın! Göreceksiniz ki çizginin altındaki toplam, özür, görevden alma, hesap sorma falan değil, "hükumetin istifası" çıkacak!” diye konuştu.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Toplama İşleminin Sonucu "Hükumet"in İstifasıdır!

Yalnızca ilk anda aklımıza gelenleri sıralayalım: Piyango bileti yanlış, toplatıyoruz. Maaşlardan kesinti kararı yanlış, düzeltiyoruz. İhalesiz akaryakıt alımına ilişkin yasa gücünde kararname yanlış, geri çekiyoruz. Alkollü içki zammı yanlış, indirime gidiyoruz. Elektrik zammı da yanlış. Ondan da indirime gidiyoruz...

Bir de yanlış olduğu kabul edilmesine karşın düzeltilmeyenler var: Hala ihalesiz akaryakıt alıyoruz; yanlış, ülkeyi zarara uğratıyoruz ama devam ediyoruz. Hala asgari ücreti belirleyemedik, yanlış ama n'apalım?! Ek bütçede gelirleri eksik öngördük, yanlış ama bakacağız!..

Tüm bunlarla ilgili, özür, istifa, görevden alma, hesap sorma lafları havada uçuşuyor. Peki böyle bir krizin ortasında art arda gelen, yurttaşları düzeltmek için uğraşmaktan, sizi geri adım atmaktan helak eden bunca "yanlış"ın bir de toplaması olduğunu ne zaman anlayacaksınız?!

Hepsini yazın alt alta, bir de çizgi çekin, toplayın! Göreceksiniz ki çizginin altındaki toplam, özür, görevden alma, hesap sorma falan değil, "hükumetin istifası" çıkacak!”