NORTH CYPRUS UK-SOSYAL MEDYA

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından KKTCli sporcuların Konya’daki İslami Dayanışma Oyunları’na katılmayışımız ile ilgili UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun dün yaptığı eleştirilere atıfta bulunarak yaptığı paylaşıma Oğuzhan Hasipoğlu’ndan yanıt geldi. Hasipoğlu’nun yanıtına, yanıt veren Erhürman’a bu sabah Hasipoğlu’ndan bir yanıt daha geldi.

CTP Lideri Erhürman, ana paylaşımında Hasipoğlu’nun eleştirisini işaret ederek, “katılım için çaba göstermeyen kim? Herhalde hükumet ve/veya Cumhurbaşkanlığı! 3 yıldır hükumette, 2 yıldır Cumhurbaşkanlığı'nda kim var? UBP!” demesi üzerine Hasipoğlu ise, kendi kapasitesi ile yapılması gerekeni yazdığını, Erhürman’ın da Başbakanlık yaptığını ve sporun da kendisine bağlı olduğunu savunarak, konuyla ilgili Erhürman’ın da sorumluluğu bulunduğunu ima etti.

Tufan Erhürman ise Hasipoğlu’na genel sekreteri olduğunu partinin 3 yıldır iktidarda olduğunu hatırlattı ve “iki yıldır da UBP'li bir Cumhurbaşkanı var. Yapılması gerektiğini düşündüklerinizi onlara da bildirdiniz de yapmadılar mı? Esas soru bu sanırım!” dedi.

Hasipoğlu ise, İslam Spor Federasyonu tarafından bizim katılmamızı engelleyen tüzük değişikliğinin 2005 yılında yapıldığını, meselenin aslında 17 senelik olduğunu, gelecek oyunlara katılım için hep beraber ne yapabileceğini, bundan sonra bunu düşünülmesi gerektiğini ifade etti.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımı ve ikili arasında geçen diyalog:

Erhürman’ın ana paylaşımı:

"Katılım için çaba gösterilmemişse kimse bizim hatırımıza davet göndermez".

Konu: Konya'daki İslami Dayanışma Oyunları'na katılamayışımız! Yukarıdaki açıklamayı yapan kim? UBP Genel Sekreteri Sn. Hasipoğlu! Katılım için çaba göstermeyen kim? Herhalde hükumet ve/veya Cumhurbaşkanlığı! 3 yıldır hükumette, 2 yıldır Cumhurbaşkanlığı'nda kim var? UBP!

Başka söze gerek var mı?!

Oğuzhan Hasipoğlu

Benimkisi sadece eleştiri - sadece muhalefet değil Sayın Erhurman , en azından kendi kapasitemle neler yapılması gerektiği de yazdım. Bu arada eleştiri gemisinde hepimiz varız, zira siz de Başbakandınız , spor da size bağlıydı !

Tufan Erhürman

Oguzhan Hasipoglu Yanıtınız için çok teşekkürler Sn. Hasipoğlu. Yapılması gerektiğini düşündüklerinizi yazdınız. Genel sekreteri olduğunuz parti üç yıldır iktidarda. İki yıldır da UBP'li bir Cumhurbaşkanı var. Yapılması gerektiğini düşündüklerinizi onlara da bildirdiniz de yapmadılar mı? Esas soru bu sanırım! Çünkü katılım için çaba gösterilmediğini söyleyen sizsiniz! Selamlarımla.

Oğuzhan Hasipoğlu

Günaydın Hocam, Mesele 2 aylık hükümet, 2 yıllık Cumhurbaşkanı meselesi değil! İslam Spor Federasyonu tarafından bizim katılmamızı engelleyen tüzük değişikliği 2005 yılında yapıldı. Mesele aslında 17 senelik. Gelecek oyunlara katılım için hep beraber ne yapabiliriz, bundan sonra bunu düşünelim bence…