Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, önümüzdeki seçimlerin çok kritik olduğuna dikkat çekti ve yaşatılanların, Kıbrıs Türk halkının kaderi olmadığını vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının, demokratik refleksini ortaya koyması gerektiğini belirten Erhürman, memleketin kırılma noktasında olduğunu belirtti.

CTP heyeti, KKTC Çukurovalılar Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın yanı sıra milletvekili Doğuş Derya ve Lefkoşa İlçe yöneticileri de ziyarette hazır bulundu.

CTP Genel Başkanı Erhürman, ziyarette yaptığı konuşmada, memleketin genel hali konusunda sıkıntı ve endişe yaşadıklarını vurguladı. Kriz sürecinde, özel sektörü ayakta tutmanın önemine dikkat çeken Erhürman, “2018’de yüzde 29 enflasyon oluştu. Biz hükümetteydik ve memura, özel sektör emeklisine, yüzde 34 hayat pahalılığı verdik” hatırlatmasını yaptı.

Döngünün ancak bu şekilde korunabileceğini söyleyen Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti (TC) ile olan ilişkileri de doğru bir zemine oturtmak gerektiğini ifade etti.