Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçimin ardından Meclis'te CTP’ye ihtiyaç duyulmayan koalisyon olasılıklarının bulunduğunu, dolayısıyla yüksek ihtimalle CTP’nin olmadığı bir koalisyonun kurulacağını, parti yetkili kurullarının bu konuları değerlendireceğini söyledi. 

Erhürman, Kıbrıs Türk halkının dünyayla buluşma noktasında, CTP’nin tavrının; “Kıbrıs’ta iki toplumlu iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı federal çözümün, kapsamlı çözümün tek formül” olduğunu söyledi. Erhürman, bunun dışında güven yaratıcı önlemlerden tutun, Avrupa Birliği ile ilişkilere kadar dünyaya açılma, dünyayla tekrardan buluşma hamlelerinin başlaması için Meclis’te her türlü girişimi yapacaklarını kaydetti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, covid salgınının dünyada tüm ülkelere olduğu gibi ülkeye de zarar verdiğini, bir kriz yarattığını ve ekonominin çok olumsuz yönde etkilendiğini ifade ederek, ülke ekonomisinin ciddi kriz yaşadığını, turizm ve eğitimin etkilendiğini, ancak tüm önerilerine rağmen kriz masası oluşturulmadığını, üzerine Türk Lirası’nın değer kaybının yaşandığını anımsattı.