Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümete bir kez daha çağrıda bulundu ve “Bir merkez oluşturun, TEK BİR BİLİM KURULU’nun verileri ışığında hep birlikte karar verin, kararı TEK MERKEZ’ den açıklayın ve arkasında durun” dedi.

Haftalardır bu çağrılarını yinelediklerini belirten Erhürman, “Böyle yapmazsanız güven zedelenir, güvenin zedelendiği yerde kriz yönetilemez diyoruz. Geldiğimiz durum ortada. İnsanlara "evde oturun" demekle olmuyor işte!!!.” İfadelerinde bulundu.

Erhürman’ın büyük destek gören açıklamasının tam metni:

“Mesele sadece konuşulanların anlaşılır olup olmamasına indirgenmeye çalışılıyor. Keşke bütün sorun bu olsa. Sayın Tatar, "Hem Bilim Kurulu hem de Koordinasyon Konseyi’nin önerileri ile bir süre uçakla yolcu gelmesine dur demek zorundayız. Yarın ülkemize son uçak geliyor ve bir süre artık uçuş gerçekleştirmeyeceğiz" demişti. Sayın Sibel Siber de bu kararın doğru olduğunu söylemişti. Bugün Sayın Pilli de "derhal durdurulması gerekiyor" dedi. Ama "son" olmadı. Gelen insanlarımız geldiler, hoş geldiler. Konu onlarla ilgili değil. Konu bu işin nasıl yönetildiğiyle ilgili. Bir merkez oluşturun, TEK BİR BİLİM KURULU’nun verileri ışığında hep birlikte karar verin, kararı TEK MERKEZ’den açıklayın ve arkasında durun diyoruz. Haftalardır söylüyoruz. Böyle yapamazsanız güven zedelenir, güvenin zedelendiği yerde kriz yönetilemez diyoruz. Geldiğimiz durum ortada. İnsanlara  "evde oturun" demekle olmuyor işte!!!"